Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szerintetek ez így milyen?

Szerintetek ez így milyen?

Figyelt kérdés

Van egy 120 literes íves akváriumom! Van benne 7 rózsás díszmárna, 4 karcsú díszmárna, és 2 kis harcsa, aminek nemtudom a fajtáját! Az akváriumban, egy nagyon jó teljesítményű Aquael belső szűrő üzemel!

A talaj nagyon kicsi szemcséjű kavicsból, szinte már homokból áll! Az akváriumban ezenkívül dús növényzet van, ahova szeretnek elbújni a márnák!

#akvárium #márnak
2018. aug. 15. 23:41
 1/10 Skid05 ***** válasza:
A rózsás márnák kifejlett méretéhez ez a tartály nem lesz elég. A kis harcsák faját ki kell deríteni. Az aquael típusát szintúgy (de a legtöbb ilyen típus nem visz el egy 120ast egyedül, pláne mondjuk a 10centis rózsásokkal terhelve). Addig kb ennyit lehet mondani. A talaj ha nem festett és éles akkor jó.
2018. aug. 16. 00:18
 2/10 A kérdező kommentje:
Az akváriumot használtan vettem, a halak már 5 éve benne épnek, de nem nőttek még meg! A harcsák kb. 4-5 Cm-esek!
2018. aug. 16. 00:42
 3/10 A kérdező kommentje:
A dús növényzet jó nekik? Természetesen van hely bőven úszni!
2018. aug. 16. 00:47
 4/10 Salx Narval ***** válasza:
A dús növényzet (úszó, lebegő növények is) és a kiúszótér is fontos bár a 120-liter a rendesen kifejlett márnáknak szűkös de ha kis növésűek maradtak akkor elég lehet, most már úgysem tudsz mit tenni. Valószínűleg tenyésztési problémák ill ivadékkori hiánybetegségek, esetleg enyhe de hosszabb távú mérgezés miatt maradtak törpék, bár nem írtad mekkorák, a rendes méretük 8-10cm. Végül is 5 évesek sok idejük már nincs hátra addig meg jó nekik így ha betartod a heti 30% vízcserét és nem csak táppal eteted őket. A szűrőt nem írtad mekkora így arról nem tudok véleményt írni. A talaj és az akvárium mérete jónak tűnik a harcsáknak, persze jó volna tudni milyenek. A karcsú díszmárnák ennél nagyobb csapatban szeretnek lenni de ha azok is 5 évesek akkor már ne bővíts egyenlőre a létszámon. Ha ezek elpusztulnak és új halakat vennél érdemes lenne 120-literbe valókat válogatni és a szűrő kapacitásához igazítani a darabszámot, vagy javítani a szűrésen. Kép és adatok híján kb ennyit tudok mondani.
2018. aug. 16. 07:11
 5/10 anonim ***** válasza:
64%
Ha nőttek és nincsenek 10 cm esek a rózsák alkot bajok vannak a vízzel.
2018. aug. 16. 07:16
 6/10 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem nőttek...
2018. aug. 16. 07:17
 7/10 anonim ***** válasza:

" nagyon jó teljesítményű Aquael belső szűrő"

"5 éve benne épnek, de nem nőttek még meg"

Akkor mondom az összefüggést:

Aquaelből sokféle szűrő van, de olyan, ami "nagyon jó teljesítményű" az ritka mint a fehér holló.

Illetve nyilván egy szűrőnek nincs jó, vagy rossz teljesítménye, csak annyi, amennyi, a szűrőtérfogattól függ, mekkora akváriumhoz, mennyi halhoz elég.

120 literbe alapból nem valók ilyen halak, ezen kívül 120 litert belsővel megszűrni... éppen meg lehet, de hogy nem egy aquaelre bíznám, az tuti.

Pont azért, mert nem nőnek meg a halak.

Ez nem valami csoda, vagy mutáció... egyszerűen fos a szűrő, jelen van egy állandó gyenge ammónia mérgezés, emiatt "bonszai" halak nőnek. (vagyis pont hogy nem nőnek)

Besült, elcsökevényesedett példányok. Valószínűleg soha nem fogják elérni az egészséges példányok méretét.

Tény: Megfelelő méretben, megfelelő vízminőség mellett, optimális környezetbe, minőségi étrenddel, mostanra dupla ekkorák lennének.

2018. aug. 16. 18:22
 8/10 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: Én ebbe az akváriumban nem ilyen halakat szántam volna, de mivel az akváriumot csak halakkal együtt adták, ezért ez már így alakult! Nem én válogattam össze a fajtákat! Ém most nem szeretnék hozzá külsőszűrőt venni! Egyébként tényleg nagyon jó a szűrő, de majd leírom a típusát is!
2018. aug. 16. 18:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Aquaelből a turbo filterek jobbak.

A fan sorozat... hát ahogy mondtam, olyan önmagában nézve nem létezik, hogy gyenge, csak olyan, hogy mondjuk a fele mennyiségű vizet se bírja el, mint ami a gyári ajánlásban szerepel.

A fan sorozatból a 3-mas a legnagyobb, 120 literbe az egyértelműen gyenge.

Meg elgagyisodott. Régebben jobb volt. Az aquael világítás is elgagyisodott. Meg mi nem?

A jbl is csinál ipari hulladékokat. A terta pláne. Pedig ezek azért nagyobb nevek -voltak- az aquaelnél.

Szóval nem egyszerű jó gépet találni. Tervezetten csinálnak szart.

Ha telik rá, vegyél külsőből eheim klasszikot.

2018. aug. 16. 18:53
 10/10 anonim ***** válasza:
...ja, félre olvastam, hogy nem szeretnél külsőt... Hát kár.
2018. aug. 16. 18:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!