Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Átlagban milyen gyakorisággal...

Átlagban milyen gyakorisággal képesek a díszhalak ikrázni?

Figyelt kérdés
2018. júl. 29. 13:40
 1/3 Salx Narval ***** válasza:
Akváriumi körülmények között ezt nem lehet még általánosságban sem meghatározni, márcsak azért sem mert minden víz és akvárium egy kicsit más és nem érvényesülnek a természetben lezajló ciklikus változások sem. Ha konkrétan megírnád, hogy melyik hal érdekel és már tartottam akkor megosztom veled a tapasztalataimat de ezt nem veheted még általánosságban sem jellemzőnek rájuk.
2018. júl. 30. 01:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Rubinmárna. Leikrázott valaki, látok is pár kicsit. De inkább általánosságban kérdeztem, persze ha jól tele van ikrával akkor várható esemény, de két nöstényem van, semmi gömbölyödés, semmi kergetőzés. Biztos éjjel rosszalkodtak. Csak úgy elvi síkon jutott eszembe, mikor várható ez megint. Bármikor képesek ikrázni, vagy évi egy-két alkalom, megfelelő körülmények esetén?
2018. júl. 30. 09:40
 3/3 Salx Narval ***** válasza:
Az az igazság, hogy nálam egy nagyobb vegyes akváriumban voltak, kb 8-db a növényzet dús volt és csak itt-ott kanyarban fordult elő, hogy láttam az ikrázást, általában én is már csak a gazból előbújó megmaradt pár kishalat láttam, a javát megették még ikra korukban a többiek és persze a szüleik is. Így is folyamatosan szaporodtak. Konkrétan nem figyeltem de két hónapnál több szünetet nem igen tarthattak, persze több nőstény is volt és sohasem használtam náluk ikráztatómedencét. A rendszeresen frissített enyhén savanyú és lágy víz mellett mindig voltak halak minden méretben.:D Szabadon ikráznak szétszórják mindenfelé de ha dús a növényzeted még ajándékozni is tudsz majd, elég szaporák, pláne egy 8-10 fős raj , felesleges különösebben védeni az ikrát elég egy nagy kupac jávai moha a társas akváriumba. Az udvarlás látványos és kitartó érdemes egyszer megfigyelni, csapatostul is ikráznak felesleges kivenni őket.
2018. júl. 30. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!