Mi a legalacsonyabb hőfok ahol meg a vitorláshalak/diszkoszhalak kényelmesen elvannak?
Figyelt kérdés
Van egy 200l es aksim (100x40x50) minden tartozék megvan csak télen nem szeretném egy ház árát csak a fűtésükre kifizetni :)2018. júl. 26. 19:21
11/13 Salx Narval válasza:
Sok a 6-8 db vitorlás 200-literre, egy nőstényekből álló csapatban 4-5db max, vagy 1-hím 2-3 nősténnyel, ebből lesz egy pár a két másik nőstény ellesz együtt. 2 pár esetében a hímek rivalizálása miatt vagy bejön, vagy kinyírja az erősebb a gyengébbet. Igaz csak egyszer de jártam így pedig 300-literben elférhettek volna és nőtény is jutott mindegyiknek. Ugyanitt két párt is tartottam teljes békében megosztozva a nőstényeken és a helyen. Én 1 pár vitorlást ajánlanék és társítanám más halakkal. Nos a neon is egy olyan választás, hogy a vitorlás vérmérsékletén múlik, nálam mindig volt egy raj a vitorlásokkal és sohasem bántották őket még a hatalmas öreg hímek sem, az egyik ismerősömnél viszont szisztematikusan levadászták a neonokat és másoktól is halottam már hasonló guppi és neonevő vitikről. Sokan úgy vélik, hogy a vitorlás rajhal és ez igaz is de csak ivadék és növendék korig, utána párba állnak és együtt is maradnak, nem igénylik sőt elzavarják a többieket, nagytestű hal lévén a 200-litert teljes mértékben belakja 1 pár de megtűrnek más halakat vagy 1-2 nőstényt a fajtársaikból. Talajlakókat,1db vagy 1pár ancit ajánlok melléjük és a neontól kicsit nagyobb testű pontylazac rajt, ha mindenképp neont akarsz akkor inkább vörös legyen de akkor nem fukarkodhatsz a fűtéssel és persze vizet is kezelni kellene. Az 25 fok inkább 26-legyen.:D
12/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a segitgéget :) sokat olvasgattam roluk a neonhalakhoz természetesen nem annyira ragaszkodom, csak mintha valahol azt olvastam, hogy tarthatok :) De megkérdezem azért az eladókat is, hogy ők mit ajánlanak :) a meglévő informáciokkal együtt :)
2018. júl. 30. 20:30
13/13 Salx Narval válasza:
Az eladók mindent ami neked tetszik ajánlani fognak, ebben szinte biztos vagyok. Ritka a hozzáértő és állatbarát állatkereskedő. Vad dolgokat lehet olvasni amiket eladók ajánlottak kezdő akvaristáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!