Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szumit és guppit tarthatók...

Szumit és guppit tarthatók együtt egy 115 literes akváriumban?

Figyelt kérdés
Most készülök betelepített a akváriumot, és kinéztem a neten ezt a két fajt. Elméletileg összeillenek, ha a vízminőség ez nézem. Szumiból legalább 8-at, guppi ól pedig max. 8-at tervezek, de csak hímet.
2018. júl. 22. 00:03
 1/5 Salx Narval ***** válasza:
100%
Ekkora akváriumba nem tehetsz semmilyen halat a szumik mellé, max egy csapat talajlakót. Ami azt illeti én egy raj szuminak a 115-litert is szűknek tartom egy normál méretezésű akváriumnál, ezek a halak 5-6cm nagyságúra nőnek és nagy úszóteret igényelnek. Ne tévesszen meg, hogy 1-2cm növendékhalként láthatóak a boltokban. Guppikkal nagyobb akváriumba sem ajánlott együtt tartani, főleg a kis hímekkel nem mert azokat bizonyára megölnék, vagy halálra stresszelnék még a kellően nagy létszámú rajban tartott márnák is.
2018. júl. 22. 04:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Pedig annyira utána olvastam... Azt írták, hogy a szumi csapatban már nem csipkelődik
2018. júl. 22. 07:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Pedig hidd el hogy csipkelődnek! Nekem 200 literben van egy raj, pont most került melléjük négy fiatal mert sok év után most kezdenek kiöregedni a halaim, és a hónapok alatt 1-2 elpusztult sajnos, ahogy megfogyatkozott a csapat 6-7 főre úgy kezdik egyre inkább hajtani egymást. A kicsikkel most rendeződni látszik a helyzet, de hihetetlenül aprók a felnőttekhez képest, a negyede a testméretüknek.

És egyet értek az előzővel, a 115 kicsi lesz nekik, ebbe inkább rakj egy raj ötöves díszmárnát, majdnem ugyanúgy néz ki de kisebbre nőnek, kisebb akváriumot igényelnek és békésebbek is. [link] Melléjük se rakj viszont guppikat, inkább egy raj talajlakóval társítsd őket.

2018. júl. 22. 12:49
 4/5 A kérdező kommentje:
És guppi mellé mit ajánlanál? A csapat talajlakó alatt mit értesz? 2-3 anci vagy inkább géb?
2018. júl. 22. 13:32
 5/5 Skid05 ***** válasza:
100%

Talajlakó rajhal alatt leginkább corydorast érthetsz, 6-7 egyed már vígan élvezi egymás társaságát, rendkívül sokszínű a nemzetséghez tartozó fajok köre.

A gébnél már oda kell figyelni a vízkémiára, nekik a guppikénál lágyabb víz fekszik, de valahol 12-13 nk körül ki tudnak egyezni, itt egy hímre min 2-3 nőstény jusson.

Ancistrus is mehet, egy párnak elég, persze növendékként (kb egy éves, vagy 5-6 centis korig) lehetetlen a nemeket belőni, ezzel számolj, 2 hím viszont nem lesz el 115l-ben hosszabb távon.

2018. júl. 22. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!