Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez a fénycső egy növényes...

Bene021 kérdése:

Ez a fénycső egy növényes fénycső vagy pedig sima?

Figyelt kérdés
Erről lenne szó [link] .Ez mennyiben jobb egy sima fénycsőnél?Jelenleg egy két fénycső foglalattal rendelkező lámpám van, amit most fogok beüzemelni.Milyen két fénycsövet rakjak bele?Én Juwel márkájúra gondoltam.A fent már említettre + [link] erre.Ez így jó kombináció lenne?

2018. júl. 17. 17:24
 1/2 Skid05 ***** válasza:
A colour az egy a növények számára értékes színspektrumokat biztosító cső, ha megnézed a grafikonját a kék és a piros dominál a zölddel szemben. A másik, a daylite, felfogható egy általános 6500Kes fénycsőnek, ami a juwel név miatt úgy van 4,5szeres áron, hogy közel 30%-kal kisebb fényáramot produkál, mint olcsóbb társai. Duplacsöves armatúra esetén ezt a kombinációt szokták használni, de mivel a juwel ilyen áron van, egy osram lumilux + sylvania grolux kombót javaslok, mindegyik létezik 18 wattos T8asban.
2018. júl. 17. 18:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez növényes, a day-lite a sima napfényes.

Nem igazán van olyan, hogy mennyivel jobb. A kérdés, szükséged van e rá. Milyen az akvárium? Hány litert akarsz 36 wattal megvilágítani, és milyen növényeket akarsz tartani?

Én nem vagyok híve a növényes csöveknek, mert a sima napfényes is bőven tartalmaz olyan hullámhosszú fényt, amit tudnak hasznosítani a növények, ha pedig ez kevés, akkor egy növényes cső olyan túlzottan nem segít a helyzeten, arra a fényerő megemelése a megoldás. A spektrummal játszadozni negyed megoldás. Ráadásul ez a "kiemeli a halak színét" a gyakorlatban úgy néz ki, hogy rózsaszínben meg lilában látsz mindent.

A halak színét a stresszmentes környezet, meg a minőségi étrend emeli ki.

A legprofibb high-tech növényes akváriumok világítását is megoldják sima napfényes csövekkel.

Ezen kívül ha növényezés terén vannak hiányosságok, akkor egy erős növényes cső sokat ronthat a helyzeten, mert extrém módon algásíthat. Egyértelműen jobban, mint egy napfényes.

És ha már itt tartunk, arról is leszoktam már, hogy 3-4-5 ezer ft-okat adjak ki olyan 1000 ft-os csövekért, amiket ugyanúgy a philips vagy osram gyárt, csak ráraknak egy akvarisztikai logót.

2018. júl. 17. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!