Ez a fénycső egy növényes fénycső vagy pedig sima?
Ez növényes, a day-lite a sima napfényes.
Nem igazán van olyan, hogy mennyivel jobb. A kérdés, szükséged van e rá. Milyen az akvárium? Hány litert akarsz 36 wattal megvilágítani, és milyen növényeket akarsz tartani?
Én nem vagyok híve a növényes csöveknek, mert a sima napfényes is bőven tartalmaz olyan hullámhosszú fényt, amit tudnak hasznosítani a növények, ha pedig ez kevés, akkor egy növényes cső olyan túlzottan nem segít a helyzeten, arra a fényerő megemelése a megoldás. A spektrummal játszadozni negyed megoldás. Ráadásul ez a "kiemeli a halak színét" a gyakorlatban úgy néz ki, hogy rózsaszínben meg lilában látsz mindent.
A halak színét a stresszmentes környezet, meg a minőségi étrend emeli ki.
A legprofibb high-tech növényes akváriumok világítását is megoldják sima napfényes csövekkel.
Ezen kívül ha növényezés terén vannak hiányosságok, akkor egy erős növényes cső sokat ronthat a helyzeten, mert extrém módon algásíthat. Egyértelműen jobban, mint egy napfényes.
És ha már itt tartunk, arról is leszoktam már, hogy 3-4-5 ezer ft-okat adjak ki olyan 1000 ft-os csövekért, amiket ugyanúgy a philips vagy osram gyárt, csak ráraknak egy akvarisztikai logót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!