Baj van a halaimmal?
Figyelt kérdés
Vettünk 3 xifót 3 szumit 4 neont meg még egy csíkos halat. A 4 neon halam meghalt. Mitől haltak meg? És az normális hogy a a xifó csipkedi a halakat?2010. jún. 18. 16:10
1/8 anonim válasza:
Nem normális ha csipkedi a többi halat,én ugyan így voltam csak nálam a fekete mollik ölték meg az öt neonomat.Valószínű azért pusztultak el,mert kevesen voltak,mivel csoporthalak.
2/8 anonim válasza:
A xifó és a black molli azok bunkó halak, nálam is mindenkit baxtattak.
3/8 anonim válasza:
xifó nekem is kiírtotta az akváriumomat....
azt a 20 neonhalat nagyon sajnálom :(
4/8 anonim válasza:
az én xifójaim nem bántanak senkit. a fekete molli csipkodta le mindig a sárga molli uszonyát. szegény már nem bírt úszni mert nem volt mivel:S
amúgy a xifók nagyon undok halak szóval nem meglepő hogy bántanak halakat.
5/8 A kérdező kommentje:
És a többit nem bántják össze rakhatom őket?
2010. jún. 18. 16:39
6/8 anonim válasza:
szerintem rakd össze, aztán figyelgesd. Ha bántják egymást rakd őket külön :)
7/8 A kérdező kommentje:
És mivan ha csipkedi őket? Csak ismerkednek?
2010. jún. 18. 17:06
8/8 Salx Narval válasza:
Általában a szűk hely és a stressz következménye a durvább csipkelődés.A xszifó békés hal, a molly is, de meglehetősen nagy akvárium és sűrű növényzet kell ahhoz, hogy jól érezzék magukat.Csipkelődés kergetőzés mindig van, de ez egy jól növényesített és megfelelő méretű akváriumnál nem jelent gondot.Valamint kerülni kell a stresszhelyzetet is, pl rajban úszó halakból minimum 8-10 db kell ( neon, szumi,) A szumi alap helyzetben is elég csipkelődős hal,ha nincs megfelelő úszótere, könnyen veszélyessé válhat.Neked egy 100-150 liters jól növényesített, bújókkal,sziklákkal ellátott akvárium kellene ahhoz, hogy ezek a halak jól megférjenek együtt.Valamint a rajhalak létszámának a növelése.Mekkora az akváriumod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!