Mi a véleményetek az élőgépes szűrésről?
Figyelt kérdés
Csak ezzel lehet üzemelni egy akváriumot?2018. jún. 19. 17:17
1/6 Salx Narval válasza:
Szép és jó is ha valaki esztétikusan megtudja csinálni. Természetesen nem csak így lehet szűrni az akváriumok vizét, sőt elég ritka a gyakorlati alkalmazása. Nálam az "élőgépes szűrést" főleg az úszó és lebegő növények végzik, persze azért a java munkát a szűrők és a részleges vízcserék végzik.:D Elég komoly vegetáció kell ahhoz, hogy önállóan megszűrjön egy nagyobbacska akváriumot de kiegészítő szűrésként minden további nélkül merem ajánlani annak aki kedvet érez hozzá.
2/6 A kérdező kommentje:
Négy balkonládából lenne csinálva, amiket összekötnék, egy közel 200 literes akváriumhoz indítanám be. A növények talajának pedig mondjuk lávakövet használnék egy kis siporax tuninggal. Emellett futna tovább az eddigi szűrőakvárium.
2018. jún. 20. 15:33
3/6 Salx Narval válasza:
Ha beindulnak a növények szerintem a fele is elég de természetesen a tesztek majd mutatni fogják.
4/6 A kérdező kommentje:
Kisérletezek néggyel.. ártani csak nem fogok vele :D Esetleg majd ha beindulnak a gazok, lehet kiiktatom pár hétre a másik szűrést, mert azzal más terveim vannak. De majd meglátom. Minden esetre köszönöm a válaszaidat :)
2018. jún. 20. 17:28
5/6 Salx Narval válasza:
Első sorban mocsári növényekkel próbálkoznék és nem használnék drága siporaxot sem, ide bármilyen talaj jó ami laza de azért megtartja a növényeket. Én zeolitzúzalékot használnék faszénnel keverve vagy a sima égetett agyaggolyókat. Vitorlavilágot, szerencsebambuszt, rákvirágot, vízipálmát, és kukoricát is hajtattam vízben, igaz én közvetlen az akváriumba tettem őket habszivacsba dugva ill kikötözve. Sok sikert és jó kísérletezést.
6/6 A kérdező kommentje:
Végülis 10 literesek a ládáim, amiből ugye 4db az 40 liternyi szűrőanyag +a növények.. szerintem az már elbírná, jelenleg kb 20-27liternyi lávakő és siporax keverékkel működik, meg egy nagyobb szivaccsal és perlonvattával. Na de majd meglátjuk :)
2018. jún. 21. 13:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!