Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől zöldül be az akváriumom...

Mitől zöldül be az akváriumom vize?

Figyelt kérdés

70 literes az akvárium és pár hét után bezöldül a vize, hiába cserélek hetente 20litert belőle, meg rakok bele algagátlót, meg nem adok túl sokat enni sem nekik.

Már áttettem másik helyre, hátha sok volt a fény most beépített szekrényben van háttal az ablakoknak és mégsem jó.Már nincs több ötletem, hogy mitől lehet ez?

2007. nov. 30. 16:23
 1/4 anonim ***** válasza:
86%
Az egész vizet le kell cserélni, ha csak egy részét cseréled, nem ér semmit. Vízszűrő kell, pl keringető. Ekkora akváriumhoz szénszűrős sem ártana. Kérdezd meg az állatkereskedésben.
2007. nov. 30. 18:50
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon egyszerű!2 féle alga van:ha barba,az azt jelenti,hogy kevés fény éri az akváriumot.Ha zöld akkor pedig épp az ellenkezője,sok fény éri.Csökkentsd a fény mennyiséget!Sok szerencsét!három aranyhal tulajdonosa :)
2007. dec. 2. 12:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Algagátlót ne vegyél! semmit nem érnek, én is vettem minden félét(folyadékot,tablettát) de nem jó! A sok fénytől és melegtől alakulnak ki általában! Ha tisztítod az akváriumot, arra mindig figyelj, hogy az algát egy szivaccsal, vagy algakaparóval(díszhalkereskedésben lehet kapni) kapard le az üveg falairól! Ha sokszor lecseréled az összes vizet az nem tesz jót a halaknak, legyengülhet az immunrendszerük és mindenféle betegséget kapnak! De azért legalább 6-7 hetente csinálj teljes vízcserét! Sok szerencsét! Remélem segítettem egy kicsit!
2007. dec. 5. 12:37
 4/4 tade ***** válasza:
100%
Vegyel algaevo harcsakat!! Ok majd megoldjak...meg vegyel vitisztito szurofiltert (ha van akkor bocsi),de az algagatlo nem er semmit :(...
2007. dec. 9. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!