Milyen vizet rakjak bele?
Figyelt kérdés
38 literes az aksim és mivel párolgott el víz ezért kéne bele rakni.. de nem tudom h mehet egyből a csapi víz vagy várjak vele pár napot és utána öntsem bele?
köszönöm!
2010. jún. 16. 13:48
1/7 anonim válasza:
Szerintem forrald fel és utána várj egy napot, mielőtt beleöntöd.
2/7 anonim válasza:
nekem apukám a sima csapvizet rakja rögtön az aksiba.
3/7 anonim válasza:
Csapvízbe tegyél antiklórt, várj vele egy ideig, aztán öntsd bele az akváriumba. Sima csapvizet soha!!!
4/7 anonim válasza:
Én ilyenkor az akváriumban lévő vízzel nagyjából azonos hőmérsékletű vizet öntök be neki,azonnal.Mármint antiklór,aztán beöntöm:)
5/7 anonim válasza:
Csapvizet csak vízkezelő(antiklór) hozzáadásával add hozzá, de jobb ha állott vizet használsz. Én 1 napos vizet szoktam használni erre a célra.
6/7 anonim válasza:
üvegbe kimért víz + vízkezelő(aquatan vagy antiklór) én egy hetet szoktam várni de ionizált(v. desztillált) vizet azonnal rakhatsz bele
7/7 Salx Narval válasza:
Nem elég csak az elpárolgott vizet pótolni.Hetente cseréld le a víz 20% át azonos hőfokú klórtalanított, vagy állott vízre.Tarts egy vödörben vizet és abból pótolhatod az elpárolgott mennyiséget is.Ha teheted, akkor forralt, desztillált, vagy ioncserélt vízzel pótold.Ha rendszeresen cseréled és klórtalanítod a vizet akkor azt az elpárolgott kb 1 liternyit csapvízzel is pótolhatod, de jobb a fent említett módszer.A legtöbb hal kedveli a lágyabb vizet és a vízkő sem rakódik fel annyira az üvegre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!