Milyen algaevőt/talajlakót lehet 60 literes akváriumban tartani ami nem Anci, de hasonlóan hasznos hal az algák szempontjából?
Köszönöm a tippeket, utána járok.
Sajnos hiába váltottam Tetra külső szűrőre, cseréltem a világításom(közel 50 ezres beruházás volt), a reddmoorfát csak is az anci tudta kordában tartani.(Nekem csak a redmoorfa algásodik mindig, se az üvegen, se az ajzaton nem nőtt még soha algám.Tény hogy hetente talajporszívozok, vízcserézek.) Ha volt az akiban anci a reedmoorfán egy szem algát nem láttam még akkor sem amikor csak egy kis teljesítményű belső szűrőm volt, ha kikerült az anci az akiból rögtön kibolyhosodott az egész fa. Persze mindenki azt mondta ki kell áznia a redmoorfának, de lassan egy éve van az akiban..ha ennyi idő alatt nem ázott ki, akkor nem tudom mikor fog.:) Egyenlőre most halak szempontjából üres az aki, 2 hónappal ezelőtt restratoltam nagytakarítás címszó alatt, a halakat amik voltak elajándékoztam. Most várom hogy tutira beálljon az egyensúly és szép fokozatosan elkezdem a haltelepítést.
Az otto. sokkal kényesebb kaja szempontjából, mint az anci.
Simán képes éhenhalni, ha nem 100%-ig tökéletes az étrend.
De azért nem kell tőle megijedni, csak felkészülni erre, utánaolvasni a témának, mik a tapasztalatok.
Alga takarítás szempontjából viszont sokkal hatékonyabb az ancinál.
Az anci.-k csak fiatal korukban esznek igazán algát, nem tudom mekkorán ajándékoztad el, de a tapasztalataid alapján nem érte meg nálad a felnőtt kort.
Akkora kb le se szarják az algát, konkrétan azt lehet mondani, hogy az igazi algatakarító L-esek közt egy kimondottan lusta jószág. :)
(Ami persze nem igaz, egy állatnak nem kell dolgoznia, egyszerűen változik az étrendje)
Ez az ürítés dolog nekem nem annyira kerek. Ha egy állat keveset ürít, az keveset eszik. Tehát ha keveset ürít, akkor keveset eszik, ez esetben algából. Ha algatakarító kell, az teleszarja az akváriumot.
Hogy lassú legyen az anyagcseréje? Hát az nem túl működőképes, hogy sokat egyen, de ritkán szarjon, mert akkor felrobban a bele a sok szartól!
Lehet akkorát detonálna, hogy berepedne az a kis 4-es üveg! :)
Viccet félretéve, azt azért nem árt tisztázni, hogy ezeket az állatokat félig meddig tévesen hívják takarítónak.
Arra jók, hogy az algákat, egyes gombafajokat eltakarítsák. De az univerzum törvényeit nem írják át, az anyag nem vész el, csak átalakul!
Ugyanúgy terhelik a vizet, mint bármilyen másik állat!
Egyébként nézelődhetsz gerinctelenek közt is, ha érdekel az ilyesmi!
Érdekesebb csigák, vagy nagyobb testű garnélák is jól mutatnak ilyen méretben, és elég hatékony algaevők vannak köztük, csak az egyéb vízparamétereket kell figyelembe venni, ha halakkal akarod társítani őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!