30 literes bettás akvárium?
A link nem működik.
A szivacsszűrőt én gyűlöltem, nagyon zajos volt!
Én leválasztottam egy normál szűrőnek egy kis helyet, nehogy a szűrő kárt tegyen a bettában.
Én mindig beértem az alacsony fényigényű fajokkal, így a bettásba is anubiast, mohát meg hasonlókat tettem. Dísznek én a természetes cuccokat preferálom: ásványok, kavicsok stb.
A linkelt ista szivacsszűrő csak akkor ajánlható az akiba, ha nem alszik senki mellette, ebben az esetben egy dupla szivacsos verzió elvisz egy sima bettás 30-ast, egyébként motorosból egy fan1-es esőztetővel, kezdetben erősen fojtva. Egy jó aljzat a bacik elsődleges telephelye lesz, a manado ilyen, viszont ültetni – főleg először – nem minden növény esetében leányálom.
Utóbbiaknál a fény determinál, erre nem írtad mi a terv, így közepes fényerőt feltételezve: l sessiliflora, h corymbosa, h polysperma, v spiralis, c thalictroides, m pteropus, pistia; ezek dél-kelet ázsiai fajok, (ahonnan a betta is elszármazott) nem éppen nagy igénnyel, ellenben törik az áramot és árnyékolnak. Dísznek a bettabarát sárgás vízhez: mangrove, vasfa. Csere: 30%/hét. Fedett aki, 26 fok alá ne nagyon engedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!