Mit ajanlotok 120 literbe?
Nézelődj, minden halnak meg van adva hány liter a minimum, és hogy milyen körülményeket követel. Ha választottál néhány összeillőt gyere vissza és kérdezz hogy jók lesznek-e, de így a látatlanba nem lehet csak úgy dobálózni.
Milyen szűrőd van?
eloszor is egy kulso szurot,-nagyon szep vizet csinal, és megéri
és amit az 1. kuldott honlap eleg jofele, de sajat velemenyem h a minimum helyigeny az nem a legjobb, ill halak se valoszinu h sokaig birjak, vagyis en ugy neznem h kb aminek 70l a minimumja az már élhet a 120 asba
+1 ha azt irja h tartasa nehez az nem jelent sokat, vagyis barki barmilyen fajtat tudd tartani csak raforditott ido kerdese, am nagyjabol annyik a nehez tartasu halak h elő kaja kell neki+figyelni kell vizminosegre, és ezek olyan dolgok amit barki barmikor egy het alatt megtanul, (kiv: h menyi kajat adjunk a halnak, és h ha veszekednek mit kene tenni, meg ha ikrazas van, de ezek jonnek maguktol, vagy google)
ja és én a guppit nem ajanlanam, mert nagyon gyorsan tulnepesednek, kiveve ha csak hímek vannak, és nostenyek nem szepek anyira hogy megerje csak azt tartani..
de utso tipp: menj be a boltba és nez ki egy ket meno halat, neten megnezed h kb mekkora a helyigenye, mikor kezdo voltam 54l-esbe eladtak egy aranyguramit... aztse tudtam h mi az h akvarisztika, ma se tudom hisz mindig tanulunk, am élőben teljesen más mint neten, vagyis menj be egy nagy boltba és nézegess
am par halacska:
én bettát csak neon hallal hallotam h jol ellene-olyanok kozul akik uszkalnak, és nem fenéken vannak stb.. (1 him es 3-4 nosteny+neonok) [link] annyi h a bettaim inkabb a melegebb vizet szeretik
eleg jo kis hal, ha meno az aksija, ha nem akkor nem erzi jol magat
egyik legmenobb suger szerintem, bekes kicsit felos is, de nagyon szeretem oket, én édesvizben tartom nem tudom h jo-e de 2 evet már kihuztak, és nem vettem eszre h panaszkodnanak
és akk egy példa hogy miert ne a minimumot nezd:
elvileg 120ban elvan de gyakorlatilag 15cm hosszu kb és egy 120les aksi neha csak 70cm hosszu, vagyis 4,5x "fér el benne" kb
még egy otlet én lehet h csinalnek egy csapathalos aksit, egy kisseb fajta(ákkal) hallal(kkal)
és az is eleg meno
bocsi hosszu lett
am sok sikert a hobbihoz :D
Mi ez a hülyeség hogy a betta csak neonhalakkal jönne ki a fenéklakókon kívül? A betta és a kék neon pont nem is tartható együtt, mert a kék neon hidegebb vizet igényel. A vörös neonnal lehet tartani. De egyébként más békés nem csipkedős azonos paramétereket igénylő halakkal is lehet, minden csak hely és az adott betta temperamentumának kérdése.
A külső szűrő sem azért kell hogy "szép" legyen a víz, hanem hogy káros anyag mentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!