Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Van egy 150 l Akvárium elég...

Baksi Tibor kérdése:

Van egy 150 l Akvárium elég sok halam van a többség guppi 2s algaevő de az újak azok harcoshalak és pár kék neon a guppik sorban pusztulnak mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Napi egyszer esténként kapnak enni ma böjt nap van úgy vettem észre a növények rossz szagot bocsátottak és nagyon zavaros volt a víz ezért megszüntettem a növényeket és lecseréltem a víz felét. Megy a szerelő és a levegőztető is hanyagolom a világítást tettem egy kevés cristal watert mégis tovább pusztulnak a guppik fiatalok és nagyok egyaránt a többiek jól vannak.
2018. ápr. 8. 22:29
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszi az infot melyik szűrőt ajánlanád?
2018. ápr. 9. 11:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem Eheim 2217 van, és nagyon jónak találom.

130 l körüli vízmennyiség.

De itt a nálam tapasztaltabban biztos tudnak ajánlani akár ennél jobb szűrőt is, nekem sose volt másmilyen.

2018. ápr. 9. 11:49
 13/13 Skid05 ***** válasza:

Egy dolog elképzelni, egészen más látni. Brutális.

„a túlnépesedéssel már tuti nincs gond” írtad kezdő vagy, honnan ez a botor kijelentés?

Nem magához az akváriumhoz, hanem a szűrő kapacitásához képest szoktak túltelepíteni, be is jött az aprócska szűrővel, ami ráadásul a frontüvegre tolja azt a kevés vizet amit megforgat, a leghosszabb oldalon kéne mozgatnia, teszem hozzá egy sarok aki nem a legideálisabb kezdők számára.

„leellenőriztem a vizet teszttel minden rendben volt” ez igencsak meglepne, ránézésre akkora nitrogén alapú mérgezésed van, hogy az unikális, ezért írtam az aktív szenet és a vízcserét.

„így vettünk egyben az Akváriumot guppival és algaevővel” ebből arra következtetek, hogy habár a víz tré állapotban volt már akkor is, ennek ellenére tettél bele harcosokat és neonokat?

„a többiek jól vannak.” ezt ugye te sem gondoltad komolyan?! A technika nálad egy probléma, viszont ez alapján az ismeretanyag az, ami leginkább hiánycikk.

Mekkora a karantén akvárium? Ha min 50-es, beletenném a pickupot, mellé adnám a vízelőkészítőt, majd ebbe áttenném a teljes állományt, leszívnám a vizet, kivenném a talajt, átmosnám sok vízben, vennék egy vízpumpát (atman at202/203) egy hozzá illő böszme szivaccsal (BF 3/4), talaj vissza, feltöltöd friss vízzel, vízelőkészítő, naponta indítóbacik, belemosod a pickup szutykát az új vízbe, ha a seachem nem jelez rá 2 napra 4 halat beleraksz, 2 napra rá megint 4-et, ekkor adsz először enni, csak éppen hogy. közben persze gazdát keresel a túlélőkre. hasznos cuccok:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ha nincs 50-esed, meg kéne próbálni a halaktól azonnali hatállyal megválni, kereskedésben érdeklődni, hirdetni, mint írtam a társítással is gond van, ez így tarthatatlan. Addig porszívó, közvetlenül utána vízcsere, aktív szén áramlásba helyezve. Mostantól csak böjt napok legyenek amíg legalább egy részüktől nem tudsz megválni!

2018. ápr. 10. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!