Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Bettások légyszi megnézitek?...

Bettások légyszi megnézitek? (Minden lent)

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem hogy berakhatok e egy bettát (nagyon megtetszettek) egy jól felszerelt 50 literes akvárium ilyen halakkal:

1 Sárga molly

1 Házmester hal (corydoras paleatus)

3 Algaevő harcsa (tudom hogy sok féle van nem tudom pont melyikek de nem igazán törődnek a másik hallal általába nem is látni őket , csak bujkálnak)

1 botia csigaevő

2 Ékfoltos razbóra (tudom h kéne több is és fogok is hozzá venni még)

4 platti (  Xiphophorus maculatus)

Nem vagyok nagy halas hobbi ként tartok már 8 éve (inkább kutyás vagyok) és volt egyházmester halam ami azóta élt de sajnos nemrég halt meg .

2018. márc. 31. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

Jaj most viccelsz ugye? Igazából a bettát berakhatod az ötven literes akváriumba EGYEDÜL, mert ezekből semminek se elég az ötven liter, nem hogy ennek mind. Ez szín tiszta állatkínzás, nem tudom hogy tudsz bármit is 8 éve életben tartani és bocsánat hogy nagyon bunkó vagyok.

[link]

Ide beirogatod egyesével a halaid nevét, és megnézed a minimum akváriumméretet és igényeiket, meglátod hogy egyiknek se tudod kielégíteni sem a hely sem más igényét. Ezeket a halakat több, többszáz literes akváriumba lehetne elhelyezni.

Miért nem nézel előre utána a tartani kívánt állatok igényeinek?

Remélem ez a kérdés csak egy provokatív kamu.

2018. márc. 31. 19:53
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
Nekem az tetszik-ne haragudj most rám-sokan úgy vásárolnak mint a Tesco-ban. Egyet ebből, kettőt abból, ebből is meg abból is még egyet. De könyörgök, itt élőlények vannak, nem liszt meg búzadara.
2018. márc. 31. 20:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat de nem értem mi ez a nagy felhábotodás több hónapja ez a felállás és szépen elvannak és 8 éve szinte mindig ehez hasonló a felállás. Most is vannak 1-1,5 éves halaim ugyhogy annyira nincs szörnyű helyük itt és nem is úgy néznek ki
2018. márc. 31. 20:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezeknek a halaknak egy része évtizedekig él. Szerinted mekkora szám a másfél év? Mintha életben tudnál tartani egy gyereket öt éves koráig és csak akkor halna meg.

De akkor segítek hogy miért vagyok felháborodva ha már nem néztél rá a fajtákra még így utólag se.

1. A mollyt 150 litertől tartjuk, egy hímre minimum két nőstényt kell számolni, melegebb vizet igényelnek.

2. A házmesterhal a corydoras, csapathal és legalább hatot kell tartani legalább 70 literes medencében.

2. Az algaevő remélem hogy az anci, neki 100 literben lehet már kettő a létszáma mert már ő is nagy, ha rosszabb eset akkor pleco aki egyenesen óriásira nőhet, őket kb 500 litertől lehet tartani. Na ők évtizedekig élhetnek.

4.A botia a másik sokáig élő nagyra növő hal aki baromi nagy medencét igényel és csapatban szeret élni, tehát legalább 300-400 liter.

5.Igen, az ékfoltos is csapathal és neki se elég ez a medence, ha jól emlékszek kb 70 liter a minimum és 6 db.

6. Platti 60 litertől tartható.

Attól hogy 8 éve tartasz "hobbiként" tescos pontyos akvárium szinten halakat és dögleszted meg őket attól nem azt jelenti hogy már jól csinálsz valamit ha némelyik elél másfél évet. Az ember a hobbiját szeretettel és odafigyeléssel, szakértelemmel csinálja nem ilyen barbár módon összevenni mindent és belerakni egy akváriumba azt jól van.

Így ebben a felállásban a helyedben MINDENKIT elajándékoznék vagy elvinnék a boltba és beleraknék ebbe az akvába egy darab bettát, és maximum 6 panda coryt, az bírja a bettának kellő meleg vizet, az akváriumot fedni kell és nem áramoltathat a szűrő.

Na most már megérted miért vagyok felháborodva? Elolvastad már a halak igényeit a linkelt oldalon?

Nekem egyébként pont van egy 54 literes bettás akváriumom, képzeld, egy betta van benne és 6 az említett panda coryból néhány red cherry garnélával. Ennél többet nem bír el az akvárium.

2018. márc. 31. 20:58
 5/8 anonim válasza:
19%

Hello! Nem értem mire ez a nagy felháborodás... Szerintem normálisan is el lehet mondani a kérdezőnek a dolgokat. Támadás a legegyszerűbb, mi? Komolyan mondom........

Szóval, kedves kérdező! Bettát egyedül lehet csak. Akvagurun meg a Díszhalinfón olvasgass! Ezek a legjobbak! Alaposan járj utána, mert nem játék a haltartás! Sok sikert! :)

2018. márc. 31. 21:30
 6/8 Skid05 ***** válasza:
100%
Ha mindez egy az akvarisztikával ismerkedő újonc terve lenne, akkor azt írnám – jóhiszeműen, az internet lehetőségeinek ellentmondva – gyakori. Viszont így, hogy 8 éve zajlik, jóformán unikális. A jelen embere, úgy vélem, ezt (már) nem engedheti meg magának. A hobbival mélyebben foglalkozó portálokon szereplő ajánlások (társítás, tartály mérete etc) évtizedes empirikus tapasztalatok konklúziói. Józan paraszti ésszel átgondolva, egyetlen egyedet tartani egy fajból – ritka kivételektől eltekintve – nem egy épületes ötlet, halakra – lévén jórészt prédaállatok – hatványozottan igaz. A mentalitás gyökeres reformálásra szorul, erről az utolsó mondat eleje árulkodik. Sajnos ez az egyetlen javaslat amivel ennyi év után még szolgálhatok.
2018. márc. 31. 23:54
 7/8 anonim ***** válasza:
36%
Inkább ne erőltesd az akvarisztikát, h ha 8 év alatt ennyit sikerült tanulni akkor nem neked való. Vidd a kutyát sétálni az akváriumot meg add el.
2018. ápr. 1. 09:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Azt mondod, inkább kutyás vagy... Az a baj, hogy ha ugyanezt a tartási módot, kutyákkal csinálnák meg, akkor te akadnál ki a legjobban és mennél tüntetni, hogy börtönt az állatkínzóknak. Ugyanis, amit te csinálsz a halaiddal semmiben nem különbözik attól, mint amikor a söjtöri szaporító 4 csivavát tartott egy 1 m2-es dobozban. Csak a halaknak rosszabb a pr-juk. Te is fel lennél háborodva, ha itt vonagatná a vállát, hogy "Most is vannak 1-1,5 éves kutyáim ugyhogy annyira nincs szörnyű helyük itt".

Csak a poén kedvéért, "botia csigaevő": https://www.youtube.com/watch?v=LxbdbrC-kM8 és 40 év a várható élettartamuk.

2018. ápr. 2. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!