Bettások légyszi megnézitek? (Minden lent)
Az lenne a kérdésem hogy berakhatok e egy bettát (nagyon megtetszettek) egy jól felszerelt 50 literes akvárium ilyen halakkal:
1 Sárga molly
1 Házmester hal (corydoras paleatus)
3 Algaevő harcsa (tudom hogy sok féle van nem tudom pont melyikek de nem igazán törődnek a másik hallal általába nem is látni őket , csak bujkálnak)
1 botia csigaevő
2 Ékfoltos razbóra (tudom h kéne több is és fogok is hozzá venni még)
4 platti ( Xiphophorus maculatus)
Nem vagyok nagy halas hobbi ként tartok már 8 éve (inkább kutyás vagyok) és volt egyházmester halam ami azóta élt de sajnos nemrég halt meg .
Jaj most viccelsz ugye? Igazából a bettát berakhatod az ötven literes akváriumba EGYEDÜL, mert ezekből semminek se elég az ötven liter, nem hogy ennek mind. Ez szín tiszta állatkínzás, nem tudom hogy tudsz bármit is 8 éve életben tartani és bocsánat hogy nagyon bunkó vagyok.
Ide beirogatod egyesével a halaid nevét, és megnézed a minimum akváriumméretet és igényeiket, meglátod hogy egyiknek se tudod kielégíteni sem a hely sem más igényét. Ezeket a halakat több, többszáz literes akváriumba lehetne elhelyezni.
Miért nem nézel előre utána a tartani kívánt állatok igényeinek?
Remélem ez a kérdés csak egy provokatív kamu.
Ezeknek a halaknak egy része évtizedekig él. Szerinted mekkora szám a másfél év? Mintha életben tudnál tartani egy gyereket öt éves koráig és csak akkor halna meg.
De akkor segítek hogy miért vagyok felháborodva ha már nem néztél rá a fajtákra még így utólag se.
1. A mollyt 150 litertől tartjuk, egy hímre minimum két nőstényt kell számolni, melegebb vizet igényelnek.
2. A házmesterhal a corydoras, csapathal és legalább hatot kell tartani legalább 70 literes medencében.
2. Az algaevő remélem hogy az anci, neki 100 literben lehet már kettő a létszáma mert már ő is nagy, ha rosszabb eset akkor pleco aki egyenesen óriásira nőhet, őket kb 500 litertől lehet tartani. Na ők évtizedekig élhetnek.
4.A botia a másik sokáig élő nagyra növő hal aki baromi nagy medencét igényel és csapatban szeret élni, tehát legalább 300-400 liter.
5.Igen, az ékfoltos is csapathal és neki se elég ez a medence, ha jól emlékszek kb 70 liter a minimum és 6 db.
6. Platti 60 litertől tartható.
Attól hogy 8 éve tartasz "hobbiként" tescos pontyos akvárium szinten halakat és dögleszted meg őket attól nem azt jelenti hogy már jól csinálsz valamit ha némelyik elél másfél évet. Az ember a hobbiját szeretettel és odafigyeléssel, szakértelemmel csinálja nem ilyen barbár módon összevenni mindent és belerakni egy akváriumba azt jól van.
Így ebben a felállásban a helyedben MINDENKIT elajándékoznék vagy elvinnék a boltba és beleraknék ebbe az akvába egy darab bettát, és maximum 6 panda coryt, az bírja a bettának kellő meleg vizet, az akváriumot fedni kell és nem áramoltathat a szűrő.
Na most már megérted miért vagyok felháborodva? Elolvastad már a halak igényeit a linkelt oldalon?
Nekem egyébként pont van egy 54 literes bettás akváriumom, képzeld, egy betta van benne és 6 az említett panda coryból néhány red cherry garnélával. Ennél többet nem bír el az akvárium.
Hello! Nem értem mire ez a nagy felháborodás... Szerintem normálisan is el lehet mondani a kérdezőnek a dolgokat. Támadás a legegyszerűbb, mi? Komolyan mondom........
Szóval, kedves kérdező! Bettát egyedül lehet csak. Akvagurun meg a Díszhalinfón olvasgass! Ezek a legjobbak! Alaposan járj utána, mert nem játék a haltartás! Sok sikert! :)
Azt mondod, inkább kutyás vagy... Az a baj, hogy ha ugyanezt a tartási módot, kutyákkal csinálnák meg, akkor te akadnál ki a legjobban és mennél tüntetni, hogy börtönt az állatkínzóknak. Ugyanis, amit te csinálsz a halaiddal semmiben nem különbözik attól, mint amikor a söjtöri szaporító 4 csivavát tartott egy 1 m2-es dobozban. Csak a halaknak rosszabb a pr-juk. Te is fel lennél háborodva, ha itt vonagatná a vállát, hogy "Most is vannak 1-1,5 éves kutyáim ugyhogy annyira nincs szörnyű helyük itt".
Csak a poén kedvéért, "botia csigaevő": https://www.youtube.com/watch?v=LxbdbrC-kM8 és 40 év a várható élettartamuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!