Melyik halak bírják a kemény vizet?
Figyelt kérdés
2018. márc. 26. 16:19
2/11 anonim válasza:
mint például a diszkosz igaz első? :DDD
el vagy tévedve cimbora... esetleg az afrikai sügérek...
3/11 anonim válasza:
gugliba szépen meg tudod nézni...
4/11 Salx Narval válasza:
Kezdőknek én az endlereket ajánlanám, ők szeretik a középkemény és kemény vizet. 50-60 literes akváriumban érdemes tartani egy csapatnyit, de csak hímekből álló kisebb rajnak akár 30-liter is megfelelő. Mennyire kemény a víz és mekkora lenne az akvárium?
5/11 A kérdező kommentje:
Komponens neve
mértékegység
jellemző érték határértéke
pH - 7,58 6,5-9,5
Ammónium mg/l 0,03 0,5
Nitrit mg/l nem kimutatható 0,5
Nitrát mg/l 1,28 50
Klorid mg/l 2,91 250
Fluorid mg/l 0,17 1,5
Összes keménység CaO mg/l 154 50-350
Vas mg/l 21,5 200
Mangán mg/l nem kimutatható 50
Arzén mg/l 5,88 10
Szabad aktív klór * mg/l nem kimutatható -
Összes aktív klór * mg/l 0,08 -
Kötött aktív klór * mg/l nem kimutatható 3
Ezt mondja a szolgáltató, mérni még nem mértem. 100 liter körül gondolkodok.
2018. márc. 27. 11:43
6/11 A kérdező kommentje:
14 nk a keménység elvileg.
2018. márc. 27. 11:44
7/11 anonim válasza:
nem mondanám kemény víznek, közép kemény. elég sok hal tartható benne.
8/11 Salx Narval válasza:
Ez még nem számít kemény víznek. Nyugodtan válogass a legtöbb hal jól tartható közepesen kemény vízben és a 100-liter is soknak megfelelő.
9/11 Skid05 válasza:
A vized akkor alkalmas (akváriumi) felhasználásra, hogyha valamit elírtál a vas illetve az arzén sorában. Mindet mg/l-nek jelölted, biztos, hogy nem mikro az a milli? Ha nem, akkor nyilván a környéken már sokan feldobták a pacskert emiatt. Amúgy a legtöbb magyar "trópusi" édesvizet imitáló akvárium halai csak álmodhatnak ilyen lágy vízről, irigylésre méltó.
10/11 Salx Narval válasza:
Én is csak pislogtam, de nyilván elírásról van szó persze, hogy mikró.:D Még így is kicsit magasnak számít az EU-s határértékhez, de mi Magyarok már hozzászoktunk a magasabb arzénszinthez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!