Sürgős, bettamnak a hasa felvan puffadva, fehéres barnás nagyjából 2 éves a hal,?
mindent úgy csinálok mint régen, és a pikelyei ha felülről nézzük mintha elalnanak a testétol, hétfőn vettem észre h valami nem jó kevesebbet mozgott mint amugy, de aszthittem h csak a kedve rosz, és ma néztem h nem csak a kedvevel van baj, , mi lehet a baja? Mindent írjatok légyszi h utána tudjak járni légyszi gyorsan ha már én nem vettem észre tegnap
Igen az első kerdjoell csak azért van h kitudja írni hisz sürgős..
Ha puffadt és a pikkelyei is elállnak akkor 99% hogy hasvízkóros, gyógyíthatatlan halálos betegség és általában a nem megfelelő tartási körülmények miatt üti fel a fejét vagy ha behozzák az akváriumba új hallal, a legyengült halakat hamar elkapja.
Hány literben van? Milyen szűrővel hány fokon? Milyen időközönként mennyi vízcsere?
Rajta sajnos már nem tudsz segíteni, de ha esetleg valami gond a tartási körülményekkel volt akkor a jövőbeli lakó (már ha tervezed) megmenthető ha javítod a hibákat.
nee :(
kethetente volt 30%-os vízcsere (hasznalok ammonia szuro gyantat nem tudom h ez karos ra nezve-e de tobbi hal szereti(kevesebb ammonia), 40 literre egyedül van, egy (nemtom marka nevet) de az a szuro amit bettaknak ajanlakank (esoztetos belso szuro), és állandó 26/27 a vízfok fedett aksi
- egy amit nem tudok vízkeménység nálunk 25-30nk körül mozog, ioncsréltel lágyítom 8-asra, és nem tudom h ioncserélt károsíthatta-e (nemtom pl. a muanyag kannaval lehet a baj (abba tartom a vizet, évente kanna csere, h nehogy beleolvadjon a muanyag a vizbe)
és köszi a gyors választ bár lehet h mindegy :(
Vissza kéne térni erre a szűrés dologra. Milyen ammónia szűrő gyanta? Mi az pontosan? Linkeld be.
Csak az van a szűrőben? Mióta? Cserélni szoktad?
Szivacs van a szűrőben? Mekkora? Mérd le!!! Hányszor hányas!
Hogy szoktad a szűrőt takarítani?
van biologiai szuro is, nem a legjobb, [link]
megkerestem a tipust is, a szivacs akkora amekora csak belefer :)
és abba van a szivacs + az aksiba van a szurogyanta, a szuro kozeleben h legyen atfolyas
és igen valsz h tubifexxel volt a gond, altalaban egyszere mosom az oszes halnak és valsz h most nem sikerult anyira jol, tobbinek semmi baja, (vagy masik h a fagyasztott szunyoglarva-bar azt csak neki szoktam adni és azt is megmosom etetes elott, és nem hiszem h azt a keveset nem mostam meg jol)
szuro minden aksiba vizcserevel van takaritva(nala 2 hetenve volt, minden aksinal (3 van) ua. a vizzel amivel cserelem, nyugi nem teszem bele az aksiba a koszosat..
és jó hír még él, tegnap mikor neztem h mi a baja megvolt egy 40% vizcsere azota jobban van, de nem tudom h tuleli-e gyogyszert mar beadtam, és köszi a tippeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!