Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi lehet a neon halam hasával?

Lantos.peti1985 kérdése:

Mi lehet a neon halam hasával?

Figyelt kérdés

1 napja az egyik vörös neonhalunknak a hasán egy fehéres nagy dudor lett, szerintetek mi lehet?

Azóta a víz felszínén egy helyben marad.

Köszönöm előre is!

22L talajszűrős akvárium, 1 betta, 2 üvegharcsa, 6 neonhal, 2 karcsú díszmárna.

Csak műnövények vannak.

Képek:

[link]

[link]

[link]

2018. jan. 22. 21:49
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

26 fokra van állitva a hőmérő.

200L-es akvárium sajnos nem fér el, de kb 90L körül el fog férni.

Azert hangsúlyoztam ki, mert tudom, folyamatban van a nagyobb.

2018. jan. 23. 20:48
 12/20 anonim ***** válasza:

Oké, viszont akkor gondold át mi fér el 90 literben, mert ezek így nem.

Az üvegharcsa egyből felejtős mert kb 120 litertől jöhet szóba, őket nem tarthatod meg. A neonoktól vagy a sziámitól pedig mindenképp meg kell válnod, mert nem egyeznek az igényeik.

A helyedben a hat neon mellé vennék még 2-3 karcsú díszmárnát és itt be is fejeződött igazából a lehetőségek skálája.

2018. jan. 23. 20:56
 13/20 anonim ***** válasza:
és vegyél élő növényt. kell!
2018. jan. 23. 21:36
 14/20 Salx Narval ***** válasza:
Nem olyan rossz ez a kaja csak nem főeleségnek való, nyers fagyasztott kajával etess és ezt a tápot csak heti 2-3 alkalommal add. Etetés előtt kicsit áztasd be mert különben a halak hasában megdagad, ha szárazon bezabál belőle akkor el is pusztulhatnak tőle. A 90-literes akvárium határeset de megfelelő már a jelenlegi halaid tartására 24 fokon. A bettát hagyd egyedül a jelenlegi helyén és 1-2 fokkal emeld a hőmérsékletét. Nem szívesen írom ezt hiszen én a bettát is 40-50 literbe szoktam ajánlani de a jelen körülményeket nézve még mindig jobb így külön 25-liteben mint 90-literben köztes megoldásokkal. Persze azért jobb volna neki egy 40-literes akváriumban ezt pedig megtartanád karantén akváriumnak vagy ikráztatónak, stb. A fagyasztott kaják minden haladnak adható fő tápláléknak a jelenlegi tápoddal kiegészítve. Próbáld mielőbb megvenni a 90-100 literest.
2018. jan. 24. 04:44
 15/20 A kérdező kommentje:

Vettem fagyasztott szunyoglárvát, azt adtam nekik ma, furcsa volt nekik, nem nagyon mozdultak rá,viszont a Betta az azonnal ráment 😀

Másik kérdésem: vettem egy kis élő növényt egy mű helyett és azóta beopalosodott a víz. Az természetes jelenség?

Köszönöm előre is.

2018. jan. 24. 21:00
 16/20 anonim ***** válasza:
22 literben hidd el nem a növény okozza elsősorban az opálosodást ennyi hal mellett.
2018. jan. 24. 21:09
 17/20 A kérdező kommentje:
Jó de érdekes h eddig semmi nem volt. Bele raktam a növényt és egyből? Nem lehet h azért mert felkavartam az alját mivel ültetni kellett? De a piszok az leült mar rég az aljára de az opál megmaradt.
2018. jan. 24. 21:26
 18/20 anonim ***** válasza:
46%
Nem várhatod hogy egy pöcegödör túlzsúfolva kristálytiszta legyen.
2018. jan. 24. 22:33
 19/20 anonim ***** válasza:
El kéne gondolkozni a 4-es válaszon, lepontozás helyett.
2018. jan. 25. 04:59
 20/20 A kérdező kommentje:

Látom ismét mindenki okosabb a másiknál, legalábbis azt gondolja azért is érkezett értelmes válasz :)

A lényeg h ez a pöce gódör ahogy ti degradálóan fogalmaztok, tisztább volt eddig mint a te 500Literes akváriumod amibe csak víz van.

Köszönöm, több választ nem kérek.

További szép madárcsicsergős napot kívánok mindenkinek.

2018. jan. 25. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!