Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Lehet-e mar halat rakni vagy...

Lehet-e mar halat rakni vagy meg nem?

Figyelt kérdés
Miutan az akvarium minden nap megkapta a 10ml/napos SERA bio nitrivecet amely megteremtette a biologiai egyensulyt ez egy 10napos curzus volt. Varjak meg par napot vagy mehetnek bele a halak? 126les akvariumrol van szo!
2018. jan. 19. 13:50
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
az első nap kellett volna mindet beleönteni, majd mindennap szórni egy kis hal kaját. ha így tetted volna már mehetnének a halak, de én a helyedben szórnék még vagy 3-4 napig egy kis kaját mindennap és utána fokozatosan telepíteném őket heti csúsztatásba fajonként. mekkora az akvárium, kik fogják lakni, szűrő milyen? :)
2018. jan. 19. 14:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezt a szert naponta kell adagolni azert nem egyszerre toltottem bele! Es az varakozasi idot sem szeretnem elsijetni!
2018. jan. 19. 14:45
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
és mi értelme naponta adagolni ? :D ezek spóra állapotban tartalmazzák a nitrifikáló baktériumokat, ha hamarabb öntöd be az egész adagot, hamarabb áll be a szűrésed. :)
2018. jan. 19. 14:53
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

gyártó leírása:

Vízelőkészítő Szer - Sera Bio Nitrivec:

A Sera Bio Nitrivec különösen fontos biológiai vízelőkészítő termék akváriumokba és terráriumokba. A Sera Bio Nitrivec különböző tisztító és károsanyagleépítő baktérium kultúrából áll, melyek néhány órán belül természetes mikroflórát és ezzel egy müködő károsanyagleépítést fejlesztenek ki. A tisztító baktériumok révén lebontja az ammóniumot és a nitritet. Az ásványi vulkánkőzet eltávolítja a káros anyagokat, hatékonyan megköti a zavarosodást és megtelepedési felületet kínál a tisztító baktériumoknak. A vulkáni kőzetben kalcium, kálium és magnézium rakódott le. Ezek nélkülözhetetlen ásványi anyagok egy akvárium számára. A Sera Bio Nitrivec a használati útmutató szerinti alkalmazásakor a halak már 24 óra múlva is behelyezhetők az újonnan létrehozott akváriumba! A Sera Bio Nitrivec közvetlenül a vízbe és/vagy a szűrőanyagra adagolható. Ajánljuk alkalmazását új telepítéskor, vízcserekor és a szűrőtisztítás valamint gyógyszeres kezelések után. Legyen Önnek is egészséges és biológiailag tiszta víz akváriumában vagy terráriumában.

persze hülyeség, h 24 óra múlva mehetnek, ez egy szar marketing duma, de sehol se írnak napi adagolást :)

2018. jan. 19. 14:55
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
Nem is tartottak diszkosz , egyéb vadonfogott halakat, és a kommersz halak se éltek addig mint manapság. Az öreg reménytelen, másik dimenzióban él...
2018. jan. 19. 16:40
 6/9 anonim ***** válasza:
61%
Gondolom akkor nem csak az akvarisztikában utasította el a fejlődést. Lovas szekérrel jár az unokákhoz, lapos tévét még tévében sem látott. Sparhettel fűtenek, pottyantost használnak. Vagy tévedek?
2018. jan. 19. 16:42
 7/9 anonim ***** válasza:
28%
Jelentsétek már az öreget, ha tudtán kívül is, de állatkínzásra bújt fel folyamatosan. Én nem tudom jelenteni, letiltottak róla. :D
2018. jan. 19. 16:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

És nem pár napot kell várni, hanem pár hetet.

Az ammóniát bontó baktériumok még úgy ahogy aránylag gyorsabban szaporodnak, de a nitritet lebontók sokkal lassabbak. Ráadásul a semmin, nem tudnak elszaporodni. Indító kultúra ide, vagy oda, tesztekkel bizonyítható, hogy ki kell várni a 3 hetet.

Dobj a vízbe 1-2 kocka fagyasztott halkaját. Hagy rohadjon benne. Én a napi adagolásnak nem vagyok híve, most nem megyek bele miért, nem ez a kérdés. Lehet naponta szórni egy nagyon kicsi kaját, de az utolsó héten teljesen fölösleges! Az első napokban kell bővebben bedobálni.

2018. jan. 19. 17:39
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Egy hetet kell pihentetni, utána érkezhetnek a halak! Te ezen már rég túl vagy
2018. jan. 21. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!