Az aqváriumba minek kell szűrő ha hetente vizet cserélgetnek benne?
minek felmosni ha hetente kitakarítok??
30 liter alatt állatkínzás a gerincesek tartása, csak szolok...
20:29*
...felmosni ha kiömlik valami??
Igen utolsó, és 60-80 évvel ezelőtt is volt orvoslás, azonban úgy gondolom egyet értesz velem ha azt mondom hogy biztos hogy a modern orvostudomány keze alá feküdnél mint egy primitívebb eszközökkel és tudással rendelkező alá.
Ha megtehetjük hogy minél jobb környezetet és életteret biztosítunk nekik a technika vívmányaival miért ne tennénk meg?
Biztos te is használsz tömegközlekedést, autót vagy motort és nem gyalog és lovaskocsival mész el városokat odébb, hiába volt a lovaskocsi korában is élet.
Kedves kérdező!
Nem tudom mit értesz vízcserén? Ugyanis nem a teljes vízmennyiséget cseréljük le hanem egy részét. Azért a kérdésem, mert a napokban is találkoztam olyannal aki azt hitte, hogy az akvárium takarítása abból áll, hogy fullra kipakolok mindent, elsikálok, és teljesen friss vízzel töltöm fel az akváriumot minden héten.
A részleges vízcserék okát előttem leírták. Szűrők feladatát meg ezek szerint némileg tévesen ismered ezek szerint. Ugyanis nem csak az a feladatuk, hogy a lebegő szennyeződéseket kiszűrjék a vízből, hanem a szűrőanyagon, legyen az szivacs, vagy bármilyen porózus kőzet, megtelepednek úgynevezett szűrőbaktériumok, amik a halak piszkát lebontják. Elsősorban ezért is jobbak a külső szűrők , nagyobb szűrőkapacitás miatt. Ezeknek a baciknak a hiányában a halak a saját piszkukban fulladnak meg, ezért vigyázni kell rájuk, pl tilos direktben a csapból vizet cserélni, mert abban mindig van klór ami megöli őket. Rengeteg szakirodalom van a neten, szerintem olvasgass !
Nem, egy napot (de egy éjszakán át legalább) állni hagyjuk a vizet, így az álló vízből kiszáll a klór és az nem lesz mérgező a halakra nézve.
Ioncserélt vizet csak a vízlágyításhoz használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!