Szereztem kiszaradt szollo toket es azt most mielott bele teszem az akvariumba kikell fozni vagy csak tegyem bele keregtelenites utan?
Nem tudni, hogy milyen permetekkel volt kezelve a tőke és mikor, vagy a vegyszerek mennyire szívódtak fel benne.
Ez főzéssel sem jön ki.
Lehet, hogy feleslegesen aggodalmaskodom, de én nem merném beletenni.
Nem kell kifőzni.
Ez nem egy kődarab, aminek tökmindegy, kifőzöd e.
Roncsolod a szerkezetét, hamarabb kezd el szétkorhadni.
A vegyszer (permetezés) egy tényleg valódi veszély forrás, mindenképpen olyan tőkét rakj a vízbe, aminek tudod a történetét, és tudod, hogy mielőtt kivágták, legalább 5 évig nem volt permetezve.
(Hogy ez az 5 éves ciklus honnan jött, mi a forrása, nem tudom, ezt én régen így tanultam.)
De a forralás nem szünteti meg a mérgek okozta veszélyt, úgyhogy emiatt is fölösleges a főzés.
Jó forró víz, erős gyökérkefe, és kb ennyi. Az egyik legjobb dekor a szőlőtőke. Úgyhogy ha nem volt évente permetezve, akkor ne fogd vissza magad! :D
Ha viszont semmit nem tudsz róla, akkor hanyagold!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!