Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Fecskendővel talajba tápoldato...

Fecskendővel talajba tápoldatot injekciózni?

Figyelt kérdés

Nézegettem néhány akvarisztikás videót és az egyikben takarításkor a növénynyírás után az illető azzal fejezte be a karbantartást, hogy injekciós tűvel a talajba fecskendezett valamiféle növény tápoldatot.

Az én akváriumomban alul táptalaj van, de elgondolkoztam hogy vajon milyen növénytápoldatot lehetne fecskendezni az aljzatba ami serkenti a növények növekedését? Akármelyik jó lehet vagy speciálisan ilyet kell venni? Csak azért kérdezem mert előtte sose hallottam még ilyenről (csak olyanról hogy valaki gömbmoha belsejébe fecskendezett), és érdekel hogy hogyan működhet vagy érdemes-e megcsinálni.

2018. jan. 7. 22:03
 1/3 Salx Narval ***** válasza:
A gömbmohába én is szoktam, a talajba nem sok értelmét látom mert hamar szétoszlik a vízben és nem sokáig tudja a növény hasznosítani a koncentrátumot gyökéren keresztül. Speciális tápoldatokat amiket úgy kell befecskendezni nem ismerek. Pótlásra használj táprudat, tőzegtablettát. Akár magad is készíthetsz tápgolyókat zeolit és bentonit segítségével, de szerintem a gyári sem drága annyira.
2018. jan. 8. 04:43
 2/3 patterson ***** válasza:
és mi a táp a zeolitba ?
2018. febr. 28. 21:31
 3/3 Salx Narval ***** válasza:
A zeolit és a bentonit a tartó, tároló közeg ezekhez lehet keverni a tőzeget, ill a tetszés szerint a tápanyagokat. Összegyúrod egy kevés vízzel, megformázod és kiszárítod pl a napon, utána úgy használod mint a gyári táprudakat, tápgolyókat ill tőzegtablettát az-az a növények gyökeréhez tolod a talajba. Ez gyakorlatilag egy házilag gyártott tápgolyó.
2018. márc. 1. 03:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!