Garnélák tartása? Kezdőnek milyen berendezéseket, méretet, talajt, növényeket ajánlottok? Még több lent.
A szaporodást megoldják.
Nanohalakkal lehet őket tartani, azt nem mondom, hogy a frissen kelt garnélákból nem fognak enni, de ez a természetben sincs másképp, és te is örülni fogsz neki, mert úgyse fogod tudni hova tenni a szaporulatot, annyi lesz.
A halak szaporodása attól függ, milyen hal, valamelyiknek nem annyira bonyolult, (endler guppi) de mondjuk egy lágy vizes törpe razbóra nem fog csapvízben ikrázni, meg pláne nem fognak az ikrák kikelni.
A tisztítás alatt nem tudom pontosan mit értesz, meg hogy a halak jobban igénylik...
Hát meg akarod mosni a hátukat, vagy mi?
Tisztítást az akvárium igényel, mint rendszer, összességében.
Első körben kell egy jó szűrő. Aztán heti 1 ×30 vagy 2×15 % vízcsere, állott vízzel.
Ilyenkor a víz leeresztésénél nem árt egy kis aljzatporszívózás, egybekötve a garnélák porszívó elől való elkergetéséve. :)
De menekülnek maguktól is. :)
...hát úgy nagyjából ennyi a tisztítás.
2 hetente egy szivaccsal letörlöd belülről az üveget.
Akár tarthatsz mindkét fajból egy csapatot békésen elvannak egymással. Halat viszont nemajánlok melléjük, mert nekem a két hetes platti ivadékok is hajlamosak voltak zaklatni őket (szerencsétlenek még 1 cmes halaktol se tudják megvédeni magukat).
A szaporításuk könnyű, és hagyhatod őket a tartó medencében nemlesz bajuk. Hamar észreveszed ha egy nőstény ikrás, mert a hasa alján lehet látni az ikrákat, amiket állandóan forgat a lábaival.
Aljzatnak valami sötétet válassz, mert azon érvényesülnek a legjobban, különösen az uj szülött hófehér kicsik.
Egy 50 literes akvárium, dús növényzettel bőven elég nekik és mindig ügyelj rá, hogy a vizük kristály tiszta legyen. Akváriumbol a "fektetett" akváriumot ajánlom (nekem a boltban aztmondták ez a neve annak, ami inkább széles, mint magas). Ez azért is jobb, mert nagyrészt a talajon, vagy a növények szárain matatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!