Lágyítom az akvárium vízét, általában deszt vízből. Még nem volt idén igazi hó nálunk, de felmerült a kérdés hogy ha elég hó esik és tisztán be tudok belőle gyűjteni (tehát nem éri semmilyen szennyeződés hanem csak a tiszta tetejét szedem le a leesett hónak) akkor ugyanúgy használhatom olvasztva és melegítve mint az esővizet?
Esővizet nem használtam eddig mert nincs lehetőségem eleget tisztán felfogni, de gondoltam télen a hóból talán így kicsit kipótolhatom a lágy vizet, és addig se kell venni.
Ha olyan helyen laksz, hogy az esővízzel nem érdemes foglalkozni, akkor a havat is felejteném. Fűtési szezon van, a légszennyezettség magasabb mint máskor. Kérdés esik a hó nálunk valamikor?
2017. dec. 27. 17:18
2/7 A kérdező kommentje:
Az esőt nem azért hanyagolom mert szennyezett lenne, hanem mert én nem tudom tisztán begyűjteni (amit a tetőről lemos a csatorna hozza magával a tető mocskát). De a hóban ez ugye nem lenne. Egyébként kicsi városban élek és nincs nagyon légszennyezettség, szmogot soha nem láttunk még.
2017. dec. 27. 17:25
3/7 anonim válasza:
"ha elég hó esik és tisztán be tudok belőle gyűjteni (tehát nem éri semmilyen szennyeződés hanem csak a tiszta tetejét szedem le a leesett hónak) akkor ugyanúgy használhatom olvasztva és melegítve mint az esővizet? " Hiába tűnik tisztának a hó teteje sem az. Ha hagyod egy kicsit állni, rájössz: Sok szennyeződés szokott leülni az aljára. Sőt elég durván szennyezett szokott lenni.
2017. dec. 27. 17:55
4/7 anonim válasza:
én akkor szoktam kitenni a lavórt az eresz alá, ha már egy órája esik. Addig alaposan lemossa, még is úszkál benne pár apró piszok. Leszűröm, forralom. Utána megy a halaknak, de csak párolgás pótlásra. Havat nem gyűjtök, sok benne a levegő:)))
2017. dec. 27. 18:40
5/7 anonim válasza:
Á, mire leesik tiszta retek. Annyi dzsuvát összeszed a levegőből, hogy azt nem tudom, mivel lehetne megszűrni, vagy semlegesíteni. Biztos, hogy nem önteném be az akváriumba.
2017. dec. 27. 19:17
6/7 A kérdező kommentje:
Akkor gyakorlatilag a hó jóval szennyezettebb mint az esővíz?
2017. dec. 27. 21:22
7/7 anonim válasza:
Én biztos vagyok benne, sokkal nagyobb felületen és több idő alatt köti meg a mocskot, amíg leesik, mint az eső.
Még gyerekkoromban az óvodában, mikor olyan rettentő sok eszünk volt, hogy ettük a havat, akkor csinálta az óvónéni, hogy mindenkinek szedni kellett az udvarról havat.
Azt bevittük felolvasztani, hogy saját szemünkkel lássuk, milyen.
Na utána már senki nem ette, olyan gusztustalan volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!