Axolotl akvárium opálos, fehér víz? Mivel kezeljem?
Fél évig semmi gond nem volt. Tiszta volt a víz, részleges vízcserékkel működött.
Most bármit csinálok másnapra átláthatatlan. Vettem nagyobb szűrőt is, nem segített. Aljzat sincs ami felkavarodhatna. Hetek óta szenvedek a vízzel, mit lehet tenni?
Próbálj meg egy sötét kúrát, 2 nap teljes elsötétítést.
Hosszú távon nagyobb akvárium, nagyobb víztömeg, nagyobb szűrő. Nő az állat, semmi nem lesz már olyan, mint amilyen fél évig volt.
" másnapra átláthatatlan."
Ezt most vettem észre, bocs.
Tehát akkor kitisztul, és utána megint beopálosodik, és ez rendszeres?
Mert akkor lehet, hogy fölösleges a sötét kúra.
Hát, ha akarod kipróbálhatod.
Igen, tiszta lesz és másnap kezdődik elölről
Nincs direkt megvilágítva. Nagyobb az akvárium és a szűrő is.
Akvárium pontos mérete, szűrő pontos fajtája, típusa?
Ez egy be nem ért akváriumra hasonlít. Lehet ott akár infuzórium a nyálka alga, a bolyhosság meg gomba.
Ez egyesével is, meg pláne együtt is a biológiai szűrés teljes hiányát feltételezi.
Nem tudom a litert, 80 hosszú az aksi.
A szűrő hap pet orca 350 ,60-120 literre.
Esőztetővel használom.
Előtte sokkal kisebb akvárium volt kisebb szűrővel, de azt kinőtték. 2 hétig üresen ment az akvárium, utána költöztettem bele a 2 axit. 3 nap múlva kész volt minden. Azóta csak egyre rosszabb.
Hát igen. Kb kéne egy ilyen:
Nyáron még rosszabb lesz a helyzet. Lehet túl se élik. Az axi tartás nem olcsó.
Olcsón csak összegányolni lehet. Itt is sok embernek elmondtuk már, valaki elfogadta, valaki nem , de annál szenvednek is az állatok.
Előző nyáron semmi gond nem volt.
Akvarisztikai szaküzletben kértem tanácsot, nem spórolni akarok az axikon. Barátnőm akváriuma ugyanezzel a felszereléssel,szintén két axival gond nélkül üzemel.
Amíg nem tudok megint új szűrőt venni , mit tehetek?
Gyakori részleges vízcserék, aljzatporszívózással.
Ne az egész vizet cseréld le, csak a 15-20%-át. Azt viszont lecserélheted akár naponta is. Állott vízzel.
A szűrőt meg ne mosd ki.
Ja, és ha megvan a régi kisebb szűrő, tedd be azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!