20 literre milyen halat?
20 literbe egy 700/órás szűrő? Most akkor én vagyok a nagyon.......???
Állóvizet kedvelő halnak. Majd azt hiszi a vidámparkban van.
30 literbe mehet egy betta is.
20 literbe viszont nem való semmilyen hal:(
20 literes akváriumban TILOS, állatkínzás bármilyen gerinces állatot tartani.
Növényeket és csigákat tarthatsz benne. Mást nem.
Minimum 30-40 literes akváriumban lehet halat tartani, de szerintem még ez a méret is túl pici. Ebben a 30-40ben már lehet hal és garnéla is.
20 literesben csak növény vagy csiga. (együtt is lehet, ha nem zavar,hogy megeszi a növényeket)
Természetesen semmiféle halnak nem elég.
AZt nem értem, ha megvan a nagyobb akvárium, nem ragaszkodsz a halakhoz, (hiszen 20 literben is mindenképpen le kell mondani róluk) a garnélákhoz sem...
Akkor miért nem hagyod meg a nagyobb aksit állatok nélkül?
Vagy mondjuk nagyobb fajta garnélákkal, meg egy rakás növénnyel?
Ráadásul ez a jbl 2-es szériája, nem is valami olcsó. Ilyenre elpazarolni, hogy egy kanálnyi vizet keringessen...
Nézz utána, melyik növény mekkorára, milyenre nő meg, nézegess képeket , ötletelj, tök szépre meg lehet csinálni "igénytelenebb" növényekkel is pl egy 80 literes akváriumot , igaz, néha azokat is igazgatni kell, de mégse egy 20 literes kis semmiség.
" de az hogy minden héten sikáljam az üveget, kaparjam az algákat a dekorról, talajporszívózzak, ehhez már nincs kedvem. Egyébként nem nagy meló, mert általában egy óra alatt megvan"
Valami nagyon nem stimmelt már akkor sem, 4 akvárium van itthon, mind üzemel, sehonnan nem kapirgálok algát. Heti karbantartás négy akváriumnál (mind 100+) nincs egy óra hossza.
A halaknak is kell az élettér, 20 liter semmi. Attól, hogy állóvizet kedvel a betta, még úszkálni szeret. Nem tudom, szerintem egy pocsolyában, egy helyben lebegő hal látványa nem szép, mert ezt a látványt kapnád 20 literes medencében...
Garnélát is csak akkor rakj bele, ha a megfelelő környezetet biztosítani tudod. Az alga minden esetben valami problémára utal, ha nem keresed az okot, és javítod ki, megint algád lesz, megint megunod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!