Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hová tűnnek a garnélák petéi?

Hová tűnnek a garnélák petéi?

Figyelt kérdés

Már a második garnélámmal jártam úgy, hogy kb 3-4 héttel a petésedés után egyik napról a másikra eltűntek a peték a hasáról. Már szépen látszottak a kis pontok amik a kis garnélák szemei voltak a petéken, és az elsőnél azt hittem hogy kikeltek, de egyet sem látok az akváriumon most a második nőstény pete nélkülivé válása utána is.

Ez az első alkalom hogy szaporodni kezdtek nálam, és nem tudom, lehet kikeltek de olyan kicsik hogy nem látom őket? Kerestem de egyet se láttam, az a baj hogy nem tudom mit kéne keressek. Lehet hogy a halivadékok megették őket? Egy centinél kisebb ivadékok vannak csak, amint elérik az 1 cm-t kiveszem őket a nagy akváriumba. Ők csak nem ehették meg őket, nem?

2017. dec. 18. 19:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz őket észrevenni, nekem szemüveg + nagyító kelet, úgy is alig láttam őket. A baj az, hogy minden hal-még a kicsi is - megeszi a nála kisebbeket. Külön kellett volna tenni őket.
2017. dec. 18. 21:53
 2/4 anonim ***** válasza:
kellett, két ll sorry
2017. dec. 18. 21:53
 3/4 A kérdező kommentje:

Kicsit megbolygattam a lebegő növényeket, és egy mini átlátszót találtam, de hát roppant aprócska, alig vettem észre, de legalább tudom hogy nem elhagyták a petéket hanem kikeltek. Meglepett mert tudtam mikor petésedtek meg és a legtöbb magyar oldalon azt írták hogy 4-5 hét mire kikelnek, ahhoz képest kb a harmadik héten voltak. Angol oldalon már 2-3 hetet írnak ami reálisabb.

Az a baj hogy alapból ivadéknevelő akváriumként funkcionál az akvárium, a garnélákat később kaptam egy ismerőstől akinek túlszaporodtak, így elsősorban nem nekik lett berendezve, de azért örülnék ha 1-2 hét múlva látnék már növekvő színesedő kicsiket. Majd elválik, hátha el tudnak bújni a dús növényzetben.

2017. dec. 18. 21:59
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, olyan kis átlátszóak, kell 2-3 hét, hogy könnyebben látható legyen. Remélem marad egy pár!
2017. dec. 19. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!