Kivárni, hogy ne legyen új. (az akvárium)
De segít egy 5-ször ekkora szűrés + szilikát megkötő granulátum.
Csak egy 100.000-es tételnél némileg olcsóbb türelem, mert az ingyen van.
Növényekről sepregesd le, aljzatról porszívózd fel.
A szűrő kapacitása a szűrőanyag térfogatától is függ, de nem tűnik kevésnek.
Inkább a változtatgatások miatt borult kicsit az egyensúly.
Ilyen tekintetben lehet némileg "újnak" hívni, olyan szempontból, hogy hasonlít egy be nem ért akváriumra, mert a mostani helyzet még nem stabil.
Az aljzatmosós akciónál nem cseréltél extra sok vizet?
Vagy nem kötötted egybe mondjuk a szűrők kimosásával?
Mert ilyen nagyobb volumenű dolgokból mindig csak 1-et szabad csinálni. Vagy vízcsere, vagy aljzatmosás, vagy szűrőtakarítás, ilyenek között érdemes várni 1-2 hetet!
Egyébként jó az út, innentől csak ismételni tudom magam.
Úgy értem, jó az irány, hogy a fényerőhöz igazított növényeket akarsz tartani, mert azok lesznek egészségesek, azok fognak megfelelően nőni.
Majd ha ez meglesz, és azok megszokják az új környezetet, nem a tartalékaikból fognak élni, hanem az aksiban lévő anyagokból, és általában beáll egy stabil kémia, el fog tűnni az alga. Addig fizikai tisztogatással segíts rá a dologra.
Úgyhogy erre csak azt tudom mondani, hogy az általánosan bevett legjobb módszer a türelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!