A legtöbb halunk azért döglött meg mert nemműködött rendesen a víztisztítónk vagy más ok is lehetett rá?
Nincs kizárva: mert ha nem megfelelő a szűrés (vagy éppen nem alakult ki lebontó baktériumkolónia), akkor nincs ami a felgyülemlő ammóniát és nitritet közömbösítse.
Szóval ez lehet az egyik ok.
A másik - ami miatt halpusztulás lehetséges - a víz értékei. Nektek milyen a pH, a GH, és a KH?
Egyáltalán: milyen vizet használsz? (jó lenne, ha megírnád, mert nagyon nem mindegy!)
A következő ok: a nem megfelelő tartás, ami stresszhez vezet. Tudjuk, hogy a stressz utat nyit a betegségel, végül pedig a halálozás felé. Mik ezek az okok?
1. Csapathalak kevés számban való tartása (pl. 3 zebradánió, vagy 3 neonhal nem csapat!)
2. Élénk halak tartása nyugodtakkal
3. Békés fajok tartása agresszívekkel
4. Az aljzat túl világos
5. Az adott halfajnak dús növényzet kell, ehelyett csak kevés a növény - nincs meg a hal biztonságérzete.
6. Nem megfelelő a táplálék (a száraz eleség túl régi, vagy túl gyakran lett nyitogatva a dobozának teteje - esetleg nyitva is lett hagyva -, egyoldalú etetés, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!