Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen halakat tennétek 112...

Milyen halakat tennétek 112 literes akváriumba?

Figyelt kérdés

Teljesen kezdő vagyok még akvarisztikában. Természetesen már elkezdtem informálódni a témában, de minél többet tanulok, annál nagyobb fejtörést okoz az akvárium összetétele... annyi mindent kell figyelembe venni.

Leginkább azért nehéz a kérdés, mert szeretnék lehetőleg minél többféle halat együtt tartani, minél színesebb, annál jobb. A törpedániókkal, guppikkal szemezgetek. Nagyon tetszik a szumátrai díszmárna, de arról azt olvastam, hogy szeret csipkelődni, szóval békés halak mellett nem jó.

Nyilván az sem mindegy, hogy egy-egy fajtából hány darab kerül az akváriumba, amilyen lökött vagyok, tuti rosszul számolnám ki :D

Tudnátok nekem amolyan útmutatóként helyes összeállításokat írni? Tehát hogy milyen fajta halak és belőlük hány darab?

Előre is köszi :)

2017. okt. 11. 14:39
 1/6 anonim ***** válasza:
ne ess abba a hibába ,h sok fajt válogatsz össze, 112 liter 2 max 3 fajnak elég, 1 fajból kell több egyedet tartani (pár faj kivételével).
2017. okt. 11. 14:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, ezért kérdeztem, hogy melyik fajok férnek meg egymás mellett és belőlük hány darabot érdemes tartani egyszerre :)
2017. okt. 11. 14:50
 3/6 anonim ***** válasza:

van kb több száz faj aminek elég... :) nézz ki 1et és amellé már lehet ajánlani :)

tartalmaz sok fals infót is de kiindulásnak jó:

[link]

nézelődj

2017. okt. 11. 15:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Egy szumi rajnak ez az akvárium kicsi úgy, hogy mellé még raknál is, biztos hogy csipkelődnének és veszekednének.

Van egy elv miszerint a torpedó alakú halak esetében minimum 1 liter/halcentiméterben kell számolni, tehát egy 5 centis halnak például öt litert számolj, így kicsit könnyebb belőni. Ez persze nem vonatkozik nagyra növő vagy vaskos halak esetén. A már linkelt oldal jó, még esetleg az [link] oldalt ajánlanám, ott nagyon jó cikkek vannak a kezdő akvaristáknak, jól elmagyarázza az akvárium biológiáját.

Szerintem amúgy kezdetnek a legjobb akváriumméretet választottad, minél nagyobb annál könnyebben tudod majd fenntartani a biológiai egyensúlyt, de a titok hogy ne akarj több halat belerakni, mint ami bele való. A legszebb szerintem egy nagyobb raj lenne felszínen vagy vízközt, és egy aljzatlakó raj.

2017. okt. 11. 18:38
 5/6 lturzolala válasza:
Én úgy gondolom, a hal választásnál az akváriumban elfoglalt helyet nem szabad figyelmenkívül hagyni. 3 réteg, 3 faj, szép látvány. És a viselkedés se mindegy. Az anci, a harcsafélék örökké elöl lubickolnak, mozgalmassá teszik az akit. Nálam az ötsávos díszmárna (középső szint) sokat bújkál, érthető hiszen félénk. A serpalazac meg pont az ellentéte. Olyan hancúrozást rendeznek naponta, élvezet. A felső rétegben élők többnyire csak állnak egymás mellett árral szemben és néznek ki a fejükből. Ezeknek nézz utána, és hasonló ígényű halakat próbálj választani.
2017. okt. 12. 15:14
 6/6 lturzolala válasza:
Előző vagyok, kicsit kiegészíteném. Sztem 1 anci nélkülözhetetlen. Mellesleg tök jópofa amit csinál, és hasznos. Ugyan ez érvényes a harcsákra. Nekem öt van, hasonló akiban. Morzsa nem marad etetés után. Melléjük sok féle hal társítható, s mivel a legtöbb hal a felső rétegekben rajhal, 6-8 a minimum. De ha csak egyet választassz de abból többet veszel, szép lesz. És ne felejtsd el az alapszabályt, 1cm hal 1 liter víz. Én is kb 1 éve kezdtem, mai napig sokat böngészgetek hal témában. Jó pap........
2017. okt. 12. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!