Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Betta mellé milyen békés...

Betta mellé milyen békés rajhalakat ajánlotok amik még szépen is mutatnak együtt?

Figyelt kérdés
naonhalakon, páncélosokon kívül mert abból már van 10db utóbbiból meg 5db. Még egy 7-10 fős rajhalat szeretnék. Köszi!
2017. szept. 30. 13:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mekkora akvárium?
2017. szept. 30. 13:52
 2/15 anonim ***** válasza:
57%
A betta és a neonhal nem jó együtt, már itt megbukott a történet és még azt se tudjuk mekkora az akvárium. A neon 24 fokot bír max, a betta 24 fokon megfázik, neki inkább 26-28 kell.
2017. szept. 30. 14:56
 3/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a "naonhalak" 'nano halak' akartak lenni, legalábbis én úgy értelmeztem, nyilván, ha neonhalak az már régen rossz, de vörös neonhalakkal lehet tartani a bettát, megfelelően nagy (80 centis) úszótérrel rendelkező akváriumban.
2017. szept. 30. 15:11
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy a kérdésemre válaszoltok! Dejó is volt ez a topic pár ével ezelött amikor még azok az emberek voltak itt rajtatok kívül akik már sajna eltűntek. :( amugy neonhalakra gondoltam . de azért leírom hogy örüljetek. 126 liter tetraten ex 1200 , aqualfan 2 belső.
2017. szept. 30. 16:36
 5/15 A kérdező kommentje:
Ja még annyi hogy 4 eve 26 fokon tartom a kékneonolat semmi bajuk de ezt már itt sokszor ki lett tárgyalva .
2017. szept. 30. 16:38
 6/15 A kérdező kommentje:
De lehet trükközni is ha pl 25re rakom ez még mint két fajta elviseli
2017. szept. 30. 16:39
 7/15 A kérdező kommentje:
Utánna néztem betta hőmérséklet igénye 24-28 fok . neonhal 20-24 amit én cáfolnék volt idő mikor tényleg nem nagyon érdekeltek a halak igényei és nyáron nem hűtöttem a vízet ami felmelegedett durván 30 fok fölé de még azt is bírták a neonhalak. Kékneon nagyon idikátor hal ha valami nyügje van elhalványodik..
2017. szept. 30. 16:51
 8/15 anonim ***** válasza:

Hogy válaszoljunk a kérdésedre ha még azt se tudtuk mekkora a hely már bocsánat a felháborodásodért. De akkor válaszoljak a kezdeti infókkal?? Tarts pontyot, az is hal. Kb ilyen szinten lehet egy ismeretlen méretű akváriumba halat ajánlani. Nem azért lett kérdezve hogy hány liter az akvárium mert unatkozunk hanem hogy tudjunk ajánlani.

De ahogy látom te veszett fejsze nyele vagy, mert bemagyarázod hogy jó az a neonoknak. Megmondták neked? Vagy csak éppen nem döglenek meg, beszélni meg nem tudnak ugye, de akkor biztos jó nekik ha nem szóltak hogy nem.

Nem szerencsés határértéken tartani a halakat, sem az alsó, sem a felső határon, ezért kell olyan halakat társítania hol kényelmesen belefér az igényeikbe a vízhőmérséklet. És ha fejre állsz, akkor sem jó társítás a neon és a sziámi harcoshal. Egyébként ha "ez már itt sokszor ki lett tárgyalva" akkor nem ez lehet az első problémád amit kérdezel, és mindnél megmondhatták a kollégák, hogy nem jó így, te mégis hajtod hogy mégis jó. De végülis te is elvagy 40 fokban mert nem döglesz meg, csak éppenséggel rohadtul nem érzed jól magad. :) Meg most nézel utána a hőmérsékletigényeknek, gratulálok, de egyből cáfolod is! Ha négy év akvarisztika tapasztalatoddal az eddigi összes akvarista tapasztalatát cáfolod! Ilyen hatalmas tudással nem tudom miért kérdezel minket halandó embereket.

Bocs a stílusért, normálisan válaszoltunk neked eddig mindannyian, de neked az se tetszett mert nem vagyunk a régi normális emberek akik azt mondják hogy perszeeee a neonhal remekül megvan a bettával jó amit csinálsz tegyél mellé sügeret is!

2017. szept. 30. 17:08
 9/15 A kérdező kommentje:
Nem is arra irányult a kérdésem hogy lehet e bettát neonhallal tartani. Amit ha fejre állsz is lehet együtt tartani. De szerintem ti is írj egy szakkönyvet amiben az szerepel hogy bettát 26-30 fokos vízben lehet tartani 24-28 helyett. neont meg kérlek írd át 15-20 ra köszi!
2017. szept. 30. 19:52
 10/15 A kérdező kommentje:
sügeret nem teszek mert neki kemény víz kell meg elég terület védő kicsi is az akvárium hozzá max csigasügér ... de nem ebbe az akváriumba
2017. szept. 30. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!