Mekkora az a minimum akvárium méret, amiben jól érezheti magát egy hím betta?
Sziasztok! Kislányomnak karácsonyi ajándéknak egy nano akváriumot tervezek, egy hím bettával.
Mekkora az a minimum méret, ahol még jól érezné magát, és hosszú, egészséges élete lehetne?
Esetleg komplett szetteket tudnátok ajánlani?
Minimum 30 liter (ez alatt törvény tiltja gerinces állatok tartását)
De ha nem vagytok jártasak az akvarisztikában, inkább 54-eset ajánlok, mert egy 30-asban nehezebb fenntartani az egyensúlyt.
ÉS
mindenekelőtt azt ajánlom, hogy karácsonyig, még mielőtt bármit beszereznél, nagyon alaposan olvass utána a témának, aztán pl. ide írd le, hogy mit, hogyan tervezel, ne utólag derüljön ki, hogy valami hiba van a rendszerben!
Mivel az akváriumot 3 héttel azelőtt el kell indítani, hogy beletennétek a halat, ezért célszerű a beüzemelést advent elejére időzíteni, és akkor karácsonyra mehet bele a hal!
Minimum kell:
- egy fedett akvárium
- egy fűtő (kb. mindegy, csak (szerintem) ne kínai legyen (én Hydort használok, ez olasz) - kb. 28 fokra kell állítani
- egy szűrő (ebből is rengeteg van, ha leírod ide, hogy mekkora akvárium mellett döntesz, akkor megmondják, melyik a legideálisabb)
- aljzat, élő növények (pl. az Anubias elég strapabíró, de a gyöktörzsét nem szabad az aljzatba ültetni), búvóhelyek, dekoráció
Köszönöm szépen a válaszaitokat! :)
Igazából van már egy 80 literes vegyes akváriumunk, abból pl. tudnék bele tenni a ritkításból származó növényeket.Csak a lányomnak nagyon tetszik a betta, ebbe meg nem tudom beletenni a többiek miatt.
A komplett nano szetteket nézegettem, azok kb.20 literesek, csak nem vagyok biztos benne, hogy az elég mozgástér lenne a halacsnak...
Nem, ezek nem alkalmasak haltartásra.
Gondold csak el: mire teszel bele aljzatot, szűrőt, fűtőt, növényeket, meg hagysz egy kis helyet a tetején, jó ha 15 liter marad.
Ha bele akarsz vágni, az legyen min 30-as, de inkább 40-es!
A szetteket nem ajánlom, legtöbbször olyan fűtővel, szűrővel adják, amit önmagában nem tudnak elpasszolni (legalábbis nem azon az áron).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!