Akvaristák, ti hogyan tartanátok aranyhalat?
Én pl biztos, hogy sehogy. Nagyon fanatikus elborult elme kell az aranyhalazáshoz, nagy helyet elfoglal, alig társítható valamivel, nyáron rettentő nehéz hűteni, ezerszer könnyebb egy trópusit fűteni.
Meg ha már több száz literről beszélgetünk, akkor én spec egyértelműen afrikai sügéreket tartanék, semmi esély aranyhalra.
az aranyhal nem hidegvízi hal, van pontos kifejezés rá, de most eszembe nem jut, főleg a nyomi változatok, azok kint egy telet nem élnének meg.
az én technikám simán alkalmas lenne 8-10 db aranyhal tartásához. 180x60x60cm, 2 db tetra 1200+ belső szűrő.
hasonlóra:
https://www.youtube.com/watch?v=7zSMmdkuq0g
a videóban lévő halak, nem hiszem, h egy telet is kibírnának kint.
ez még jobb. jól mutatnak a fekete háttér előtt.
Ugye vannak akváriumi aranyhalak és vannak tavi aranyhalak. A tavi aranyhalak azok hidegvíziek. Az akváriumi aranyhalak többsége is inkább a hidegebb vízet szereti.
Vannak ugyan olyan akváriumi fajták is amik a melegebb vízet is bírják, de még őket is jobb hidegebb vízben tartani.
Csak tavi aranyhalat tartanék hiába tetszik.
Személyes véleményem senki se vegye személyeskedésnek de engem kifejezetten taszítanak a torz külsővel rendelkező spéci aranyhalak amik a videóban is voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!