A halak hogy kakilnak/finganak? Bioszon megkérdeztem a tanártól de szerintem nem vett Komolyan.
Sajátságos a kérdés.
Sok minden érdekel, de ezzel megvallom, nem sokat foglalkoztam.
Amennyire tudom, a halak a gyíkokhoz és madarakhoz hasonlóan kloákával rendelkeznek, így a salakanyag a vizelettel a vastagbélnek megfelelő szakaszban gyűlik, és egyszerre távozik, azonban sűrűbb állagú, mint a madarak esetén. A gyíkokról ilyen referenciám nincsen. Ez képlékeny állagú, így -- mint írták -- vékonnyá alakuló "csíkként" jön ki, és lesüllyed a vízfenékre. Ott majd más organizmusok hasznosítják újra.
Mivel az emberé is a jelentős állati eredetű zsiradék feldolgozása után lebeg a víz felszínén, egyéb esetben nem, és mivel a halak ritkán esznek állatot, így gondolom nem jellemző a lebegés, csak a süllyedés.
A halaknál is biztosan van gézképződés, viszont az állag miatt, -- ahogy a madaraknál sem jellemző a gézeregetés -- szerintem a gáz apró gázzárványokat képez a végtermékben.
Ez csak tipp, ötletelés, gondolom megfelelő a logika, illetve a cetekkel kapcsolatban, mint a delfin, nem tudok nyilatkozni, de ha jól tudom, hasonlóan működik náluk is.
Ha a kérdés valóban érdekel, akkor valamelyik oceonográfiai intézettől érdemes kérdezni. (Ezek főleg nem magyar intézetek, egy angolostól kérj segítséget a fordításhoz, a netes fordítókat nem javaslom, gyatrán fordítanak általában.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!