El algásodott az akváriumom, hogy lehet őket kiírtani?
Az alga minden esetben valami problémára utal.
Vagy gyenge a szűrés, túl van népesítve az akvárium, nem megfelelő a világítás, kevés a növény, túl sok a természetes fény.
Ha a problémát megszünteted, az alga is eltűnik.
Mármint járó akváriumból szeretnéd kiirtani? Mert oda az ecet botrányos ötlet, a lakókat biztos kinyírnád vele. Az előttem szóló írja hogy valamilyen problémára utal az alga.
Hány literes akvárium? Hány és milyen fajta hal lakja? Vízcserék gyakorisága és mértéke? Világítás?
Ha ezeket megválaszolod könnyebben tudunk segíteni.
128l
5zebradánió, 2molli
hetente 10-20% vízcsere
12óra akváriumi világitás és 12óra természetes fényű világitás
a szűrő is folyamatosan megy
de bolti hozzáértő azt mondta, hogy "túletetés" a legfőbb okozója mivel a kaja lehullik a talajra és az inditotta el az algásodást
holnap tisztitom ki, csak érdekelene hogyan csináljam
Nincs túlterhelve az akvárium halak alapján. Nem tudom mennyit etetsz, de szerintem nem a túletetés okoz ilyen mértékű algásodást. Nem tudom a fénycsöveid erősségét se, szerintem az lesz a ludas plusz lehet hogy nincs eléggé növényesítve.
Takarítás alatt ugye nem teljes takarítást értesz? Mert olyat tilos csinálni, kivéve pusztító fertőző elhullásos betegségek felszámolásakor. Plusz ha ki is cuccolnád és takarítanád az egész akváriumot az alga ha nem változtatsz valamin úgy is visszajön, szóval azért is felesleges kitakarítanod az egész akvát.
Milyen algád van egyébként? Zöld, barna, fonal, ecset?
nem teljes takarítás
de lehet a növény lesz a ludas
barna alga van
Az lenne a csoda, ha nem lenne algád.
Ha jól értem a nap 24 órájában kap valamilyen fényt.
A 12 óra mesterséges világítás még jó is lenne, de a természetes fény kedvez az algának. Élő növények vannak? Ha van, a tápozást vedd vissza, ha nincs telepíts. Ha a kaja lehullik, etess kevesebb mennyiséggel.
Hiába takarítod ki, ameddig az okot nem szünteted meg, visszatérő gond lesz.
Új akvárium?
Barna alga újonnan üzembe helyezett akváriumnál jellemző, ami egy természetes folyamat, feltételezve, ha új.
Köszönöm szépen a válaszokat! Sokat segítettetek!
Holnap le vakarom az algát és a napokban veszek még élő növényt bele és orvosolom a problémát az ajánlottak segítségével!
:) :*
Ó hát akkor nincs okod aggódni ha új még. :D Nekem mindkét akváriumomnál az első 1-2 hónapban megjelent a barna alga, majd teljesen magától el is tűnt, még csak nem is kapargattam. Ha zavar letörölheted és lekaparhatod az olyan felületekről, de a maradék is el fog tűnni.
[link] Itt pedig olvasgass, főleg a növényekről és a körforgásról, ez segít megérteni hogyan tudod megelőzni az algák képződését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!