Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan hűtsem télen az akváriu...

Hogyan hűtsem télen az akvárium vizét?

Figyelt kérdés
csukát tartok tudom az nem szereti a melegvizet próbáltam már 2 literes palackot fagyasztva de nem sokat számít 500 liternél :/

2017. szept. 10. 20:52
 1/6 anonim ***** válasza:
A csuka valóban nem bírja a meleg vizet. Ekkora akvárium esetében én csak azt tudom mondani hogy kizárólag a gyári piszok drága hűtőberendezés lehet a megoldás. [link]
2017. szept. 10. 21:01
 2/6 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nem tudom megoldható e az akvárium elhelyezkedése miatt de talán egy nagyobb légpumpára kötött szélesebb porlasztókövek segíthetnének ha a kinti hideg levegőt tolnák. Szerintem egy ilyen jéghideg széles légoszlop jelentősen hűtené a vizet, persze ha a szobát nem 25 fokra fűtitek. A világítást is feljebb kellene tenni vagy olyanra kellene cserélni ahol jelentéktelen a hőtermelés. Az akvárium vízét is lehet keringetni ha találsz egy olyan helyet ahol még nincs fagypont de azért pár méter csövet feltekerve lehűtené a levegő pl két ablak közti rész ( egy hideg helyen lévő tartály vizét is lehet keringetni). Ezeket sajnos nem mindenhol lehet megoldani, csak azért írtam, hátha nálad megoldást jelenthet valamelyik, akár egymással kombinálva is. Minden azon múlik, hogy milyenek nálad a helyi adottságok az-az hol helyezkedik el az akvárium, milyen távol van a legközelebbi hideg hely és megoldható e csövek elhelyezése valahol. Azon nem gondolkodtál, hogy ezt el kellene engedni, más halakat talán jobb volna nevelni nálad .:D
2017. szept. 11. 05:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ki kell vezetni a vizet egy hűtőbe.

Vegyél használtan valami kis hűtőt, meg kell fúrni, rézspirált beletenni.

Az akváriumból vízpumpával ki kell vezetni a vizet, rácsatlakozni a spirálra, aztán vissza gumicső, és vissza az aksiba.

Macerás, de hatékony, és nagyságrendekkel olcsóbb, mint a gyári.

Jut eszembe, nem igen üzemelhet az akvárium külső szűrő nélkül, akár azt is felhasználhatod, elvileg akkor a ki/be vezetés megoldott.

A visszatérő ágra beiktatod a hűtőt.

Mondjuk én külön csinálnám, külön pumpával, nem barmolnám szét a szűrőt, meg ha valaminek baja van, akkor a másik is meghal, szóval a kockázat miatt is külön körre tenném a 2-t, de elvileg 1 körre is tehető a szűrő meg a hűtő.

2017. szept. 11. 17:14
 4/6 anonim ***** válasza:
nyisd ki az ablakot/ zárd el a fűtést :D
2017. szept. 12. 14:40
 5/6 Salx Narval ***** válasza:
Vagy vegyen bele fűtést és tolja ki az akváriumot az udvarra.:D Ennyi megoldás közül csak tetszik valamelyik.:D
2017. szept. 12. 17:15
 6/6 anonim válasza:

Nyáron hogy hűtötted?

Na télen sem lehet bonyolultabb:) Hehe..

2017. szept. 14. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!