A co2 elég ha addig megy amíg a világítás? Vagy hogy is van ez?
Élesztős házi barkács.
Meddig menjen a co2?
Elég pát órát vagy éjjel nappal mehet?
Kérlek segítsetek!!!!
Azért túlkomplikálni sem szeretném:)
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Ja halak is vannak azoknak + ugye nem a legjobb a co2. Pláne este mikor a növények is azt termelik.
Köszi:)
Mert mondjuk a növényeknek kell a fotoszintézishez!?
És több a növényem mint a hal. A kevés hal nem termel elegendő co2 t .
Így gondoltam megoldom házilag mert a "carbók"/nem biztos hogy jól írtam bocs/ elég drágák.
Csak nem tudom az "adagolási" arányokat.
Elég a világítási fázisban.
Úgy is megoldhatod, hogy ha elzárni nem tudod a túlnyomástól, hogy egyszerűen kiereszted a szobába akár egy leágazással, bárhogy.
Nem jelentős mennyiség, a szobában fel se tűnik.
"én tudatlan huszonévig sose használtam"
Nem is volt 20 lm/l-nél nagyobb fényerőd, meg fényigényes növényeid... vagy igen, akkor pusztultak.
Köszi!
Mágnes szelep zárja, ha nincs villany nem megy. Van biztonsági szelep a túlnyomás miatt.
Tehát a teljes világítási idöben mehet a co2/8-10órát kb./?
Simán, az élesztős nem tol olyan durván.
Mondjuk sokminden mástól is függ, növények mennyisége, növekedési ütemük, fényerő nagysága, hány literes aksi, milyen a beoldás hatékonysága...
de általában nem szokott vele gond lenni.
"Nem is volt 20 lm/l-nél nagyobb fényerőd"
Lehet, sose mértem. De szerintem 2 db 33W-os cső a 190-es akvárium tetején azért összehozta.
A növények fényigényét se tudtam bevallom, de általában irtani kellett, hogy jusson hely a halaknak.
Én a növényesemnél ezt úgy csináltam,hogy a világítás bekapcsolása előtt 1-2 órával adtam be a folyékony CO2-t,és közben lekapcsoltam a légpumpát.Aztán persze utána vissza lett az kapcsolva.
Palackos CO2-t pedig akkor indítottam el, mikor bekapcsolt a világítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!