Így megfelelő lenne a társítás?
Dús növényzetű akváriumot szeretnék (120 literes) tennék bele 3 gyöngygurámit kb 20 zebradániót meg 8 páncélosharcsát.
Ez így túlzsúfolt vagy nem ?
+ egy kérdés : ismerősöm nekem adott egy aymonieri algaevőt
Utánaolvastam és nem sok jót írnak róra....
Szerintetek nagy zűrt fog okozni az akváriumba ha beleteszem ?
A válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm.
Szerintem túlzsúfolt.
Nézd, a gurámikon kívül lenne 28 hal. Egy 120 literes akvárium, ilyen 4-5 cm-es halakból maximum 30 db-ot bír el!
Nem tudom, honnan hallottál olyanról, hogy ennél több mehet bele, de erősen megkérdőjelezném az a forrást.
És te 28-hoz (ami elég közel áll a 30-hoz) beraknál 3 db féltenyérnyi olyan halat, ami legendásan terheli a vizet, gyakorlatilag mint ugyanolyan méretű sügér.
(Aminél hogy ha a territóriumát nem számoljuk, csak pusztán a vízterhelést, akkor kifejlett centinként kb 4 litert szokás számolni, ami a gurámik esetében önmagában 140 literre jönne ki. De még ha nem is annyi, csak 100 literrel számolj, az is durva túlzás. )
Ráadásul a gurámik is fentről esznek, máshol is mozognak, de alapvetően a felszín közelében tartózkodnak, ugyanott, ahol a dániók.
Hát nekem len tűnik valami jó választásnak.
Inkább 6 páncélos, meg valami alsó-középső szintű rajhal, pl vörös karcsú díszmárna.
A moszatevő márna meg gyors folyású folyókban él, nem sok keresni valója van egy szinte pangó vizű gurámis akváriumban.
És a gurámik nélkül már jó lenne ?
Mondjuk 10 zebradánió 10 leopárddánió meg 8 páncélos harcsa.
Ha nem zavar, hogy középen egy deka hal nem lesz, akkor jó.
A dániók a felső 5 centiben mozognak, a páncélosok meg az alsó 5-ben. Mennyiségre jó.
Az nem lenne jobb ha 10 zebradánió 4 szifó 6 páncélosharcsa? Hogy legyen minden szinten hal.
Viszont itt van nekem még a moszatevő mára is amit kaptam, tőle félek hogy mit fog művelni.
Ha valakinek van vele kapcsolatban valami tapasztalata és megosztaná velem akkor hálás lennék.
Amit én kiderítettem róla: legalább 250literes akvárium kellene neki, területvédő, nagyo agresszív...
A kisebb halakat csak elkergeti vagy meg is eszi őket ?
Köszönöm a válaszokat.
Akkor semmi féle képpen nem teszem bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!