Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Így megfelelő lenne a társítás?

Így megfelelő lenne a társítás?

Figyelt kérdés

Dús növényzetű akváriumot szeretnék (120 literes) tennék bele 3 gyöngygurámit kb 20 zebradániót meg 8 páncélosharcsát.

Ez így túlzsúfolt vagy nem ?

+ egy kérdés : ismerősöm nekem adott egy aymonieri algaevőt

Utánaolvastam és nem sok jót írnak róra....

Szerintetek nagy zűrt fog okozni az akváriumba ha beleteszem ?

A válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm.

2017. aug. 29. 16:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem túlzsúfolt.

Nézd, a gurámikon kívül lenne 28 hal. Egy 120 literes akvárium, ilyen 4-5 cm-es halakból maximum 30 db-ot bír el!

Nem tudom, honnan hallottál olyanról, hogy ennél több mehet bele, de erősen megkérdőjelezném az a forrást.

És te 28-hoz (ami elég közel áll a 30-hoz) beraknál 3 db féltenyérnyi olyan halat, ami legendásan terheli a vizet, gyakorlatilag mint ugyanolyan méretű sügér.

(Aminél hogy ha a territóriumát nem számoljuk, csak pusztán a vízterhelést, akkor kifejlett centinként kb 4 litert szokás számolni, ami a gurámik esetében önmagában 140 literre jönne ki. De még ha nem is annyi, csak 100 literrel számolj, az is durva túlzás. )

Ráadásul a gurámik is fentről esznek, máshol is mozognak, de alapvetően a felszín közelében tartózkodnak, ugyanott, ahol a dániók.

Hát nekem len tűnik valami jó választásnak.

Inkább 6 páncélos, meg valami alsó-középső szintű rajhal, pl vörös karcsú díszmárna.

A moszatevő márna meg gyors folyású folyókban él, nem sok keresni valója van egy szinte pangó vizű gurámis akváriumban.

2017. aug. 29. 16:50
 2/9 A kérdező kommentje:

És a gurámik nélkül már jó lenne ?

Mondjuk 10 zebradánió 10 leopárddánió meg 8 páncélos harcsa.

2017. aug. 29. 22:08
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha nem zavar, hogy középen egy deka hal nem lesz, akkor jó.

A dániók a felső 5 centiben mozognak, a páncélosok meg az alsó 5-ben. Mennyiségre jó.

2017. aug. 30. 04:55
 4/9 Salx Narval ***** válasza:
Az alsó részre is kell növényzet pl mohák, páfrányok akkor kis idő múlva az ívásra érett halak már beússzák a középső és alsó részt is mert követik a nőstényeket azokat viszont vonzza az növényzet. Nálam is elég jól belakták a helyet pedig 300-literben voltak. Ekkora raj esetében szerintem mindig lesz hal mindenhol és csak ritkán lesznek egy helyen pl etetéskor. Nálam is kb 20db volt ezért kicsit sokallom is 120-literre a 20db halat de mást tényleg ne tegyél bele és a harcsákból is a kisebbeket válaszd pl panda. Ajánlanám, hogy külső szűrőt vegyél és a heti 30% vízcsere elengedhetetlen én még egy belső szűrőt is használnék had forogjon az a víz.:D Jó kis mozgalmas akváriumod lesz.:D
2017. aug. 30. 07:07
 5/9 A kérdező kommentje:

Az nem lenne jobb ha 10 zebradánió 4 szifó 6 páncélosharcsa? Hogy legyen minden szinten hal.

Viszont itt van nekem még a moszatevő mára is amit kaptam, tőle félek hogy mit fog művelni.

Ha valakinek van vele kapcsolatban valami tapasztalata és megosztaná velem akkor hálás lennék.

Amit én kiderítettem róla: legalább 250literes akvárium kellene neki, területvédő, nagyo agresszív...

A kisebb halakat csak elkergeti vagy meg is eszi őket ?

2017. aug. 30. 08:18
 6/9 anonim ***** válasza:
az algaevő nem való ekkor akváriumba, 15-20cm-re nő és erősen területvédő, stresszelni fogja atöbbit.
2017. aug. 30. 15:49
 7/9 Salx Narval ***** válasza:
Azzal valamit kezdened kell, ekkora helyen nem tartható. Nem eszi meg a halakat de simán megölheti és nem csak fizikailag képes végezni a betolakodókkal ami jelen esetben az egész akvárium középső része és alja hanem stresszt okozva az üldözésükkel. Háromszor ekkora helyre való ahol ő van egyedül a talajon és nagyobbacska halak a társai, ilyen helyen még békésnek is mondható a viselkedése, jól elvan eszeget, pihen, eszeget.:D
2017. aug. 30. 17:14
 8/9 Salx Narval ***** válasza:
A sajátjának tartott területre akartam utalni az akvárium közepével és aljával. Bocs az elírásért.
2017. aug. 30. 17:17
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Akkor semmi féle képpen nem teszem bele.

2017. aug. 30. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!