125 literes akvárium berendezése így jó lenne? Technika? Mi kell még?
Rokonom felszámolta az akváriumát és megkaptam minden általa használt berendezéssel együtt. Mindenképpen le szeretném cserélni apránként a technikát, de egyenlőre ezekkel szeretném beindítani a jövőben.
Mostani cuccok: [link]
100 W fűtő,
2x18 W fény a műanyag tetőben
A komplett akvárium tervem: JBL Manado (10 lit + kövek hogy spóroljak a talajon 2-3 litert), Fodroslevelű vízikehely hátra, Anubias előre, kövek és szőlőtőke vagy vasfa dekorációnak, 2 db anci (párban, ők megkapnak egy fatörzs szerű agyag bújkálót), 6-7 platti, 8 szumátrai díszmárna.
Az alap készlettel kezdetben csak a plattik lennének betelepítve a növényekkel, de már gondolkoztam csak a növényeken is az igazat megvallva. ;D Ha minden jól megy kapok egy ismerőstől mégegy belső szűrőt, gondoltam beüzelem egy időre a kettőt együtt. Hátha.
Érdekelne erről a véleményetek. Bele merjek-e már most vágni ezekkel?
Szívem vágya egy jó külső szűrő beszerzése, de tartok tőle házhitel mellett ez nem mostanában valósulhat meg. Így tudnátok ajánlani jó belső szűrőt amit megspékelhetek esetleg valamilyen töltettel? Vagy gondolkodtam a házi készítésű külső szűrőn is.
Növények telepítéséhez jó ez a talaj? Tápkészítmény gyökérhez vagy vízbe kellhet kezdetben?
Azt hiszem egyenlőre ennyi kérdésem van. Köszönöm előre a segítséget. :)
Az anubiasnak teljesen mindegy a talaj, hiszen el sem kell ültetni, a crypto meg megint nem egy különösebben igényes növény, elél kb bármiben.
Az apránként való cserélgetéssel az a baj, hogy sose lesz teljesen rendben az akvárium, mire eljutsz oda, addigra valószínűleg elmegy tőle a kedved is :/ Inkább várj addig, míg meglesz minden cuccod hozzá, és akkor indítsd el. Neked is jobb lesz meg az élőlényeidnek is.
Külső szűrőt is nézhetsz használtan, az ilyen bolhapiacokon szupereket ki lehet fogni aprópénzért.
Hát ez szomorú.
És ha netán használtan vennék mégis külsőt mire figyeljek? Menyi vizet szűrjön ami tuti, meg mik azok a dolgok amik nem hiányozhatnak? Csapok, van-e töltet vagy vegyek bele és akkor úgy még mindig megérte vagy sem stb. Bocsi a sok kérdésért. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!