Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Segítséget, ötletet szeretnék...

Segítséget, ötletet szeretnék kérni!?

Figyelt kérdés
Egy 150 X 50 X 60 akváriumba csinálnék hátteret L alakban, tehát hátul végig és egy oldalon. Hungarocell, purhab, stb. Ebben jó vagyok, nem az első lesz. Kérdésem a következő: hogy tegyem a külső szűrők bemenő csöveit a háttérbe, (mindkettő a rövid oldalon) mert ugye az onnan többet ki nem jön. Esetleg egy vastagabb kemény csőbe dugjam le, bár akkor abban is áll a víz és csökken a szívóerő, vagy magának a szűrőnek a csövét "falazzam" be?
2017. aug. 16. 20:21
 1/7 Salx Narval ***** válasza:
Én mindenképp úgy oldanám meg, hogy bármikor kivehető legyen a cső, az-az ha be akarnám építeni akkor biztos, hogy az utóbbi változatot csinálnám, beépítenék plusz csöveket a megfelelő helyekre és ezekbe csatlakoztatnám, vagy tolnám a szűrőm csöveit. Ha már ennyit melózol vele akkor a harmadik oldalt miért nem csinálod meg? Szerintem egy nagyobbacska belső szűrő sem ártana kiegészítőnek és én egy esőztető csőrendszert is beépítenek amit ha használni szeretnék akkor rá lehetne csatlakoztatni a szűrőt, vagy egy y ággal és csapokkal fixre építeném , hogy választási lehetőségem legyen bontás nélkül.
2017. aug. 17. 01:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Szerintem a vastagabb és vékonyabb cső között pang a víz, nem hiszem, hogy mozogna. a harmadik oldal a látszik, így nem hátterezem, sarokba lesz. " darab Fluval FX6 lenne a szűrés. A cél, hogy semmilyen "eszköz" ne látszódjon, csak a háttér és középen a sziklavonulat. Semmi növény, csak sügerek.
2017. aug. 17. 17:51
 3/7 A kérdező kommentje:
jav: 2 darab fx6
2017. aug. 17. 17:51
 4/7 Salx Narval ***** válasza:
Ezért írtam, hogy csatlakoztatnám, vagy beletolnám, rád bízva a választást.:D Természetesen ez esetben nincs szükség belső szűrőre. Én azért egy kis növényt tennék az akvába ha mást nem is egy kis mohát a hátfal szikláira ill valami lebegőt a felszínre de ahogy jónak látod.
2017. aug. 17. 19:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Képzeld oda a hátteret, valami ilyesmi lenne. Én mindig utáltam a növényeket, vagy ők engem :) Nem megy az a része, így kihagyom.

[link]

2017. aug. 17. 19:49
 6/7 Salx Narval ***** válasza:
A középre rakott köveket az üvegre pakold és ne a talajra, valamint érdemes rögzíteni is ha nem állnak elég stabilan. Ezek a halak szeretnek ásni és a talajra pakolt kövek alá szorulhatnak, ill rájuk borulhat a kőrakás ha aláásnak.
2017. aug. 18. 05:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszi a jotanacsot :) Nem az elso aksim, csak olyat nem csinaltam meg, ahol minden el van rejtve.
2017. aug. 18. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!