A tojásból a sárgájának és a fehérjének mi a szerepe a tésztafőzésben?
Halcsalit, bojlit főzök, és 8-10 tojást kell a kukoricadarához, meg mindenféle hasonlóhoz adni (plusz a büdösítőket is), összegyúrni majd 2 centis gombóconként gyorsan megfőzni pár perc alatt. Ezután megszárítani mint a száraztésztát és lehet bojlizni.
Nem vagyok nagy spíler, de érzésem szerint csak a fehérje szükséges bele, a sárgáját simán ki lehetne spórolni, inkább megenném rántottában. A végeredmény egy 2 centis kavicsgolyó ami vízben lassan oldódik fel, a ponty is inkább összetöri.
Tehát a sárgáját kihagyhatom, mert csak a fehérje tartja össze a cuccot ami főzés közben megköt benne?
A tojásból származó tápanyagtartalom és hasonlók nem számítanak, a halnak a kukorica, búza és a büdösítők íze kell. De ha nem fontos bele a sárgája vagy a fehérje, akkor nem tenném hozzá.
A tésztához elég a tojásfehérje, söt ha magas sikértartalmú lisztet használsz, még az sem kell, a sikér is összetartja az egészet.
A tojás sárgája csak vitaminokat tartalmaz, meg szinez.
Óh... nagyon köszönöm mindenkinek!!!
Akkor legközelebb szétválogatom. Viszont lisztet is tettem bele, kenyérlisztet, kukoricalisztet a tojások mellé, mert nagyon ellöttyentettem vízzel, s nem akart összeállni. Így nem is csoda, hogy betonkemény kavicsaim lettek. :)
Tehát nem is fontos a tojás, ha eleve teszek bele mondjuk durumlisztet és azt az olasz durumtésztához hasonlatosra gyúrom? Hiszen, ha nincs benne tojás, nem is fog megromlani és így a hűtőbe se foglalja a helyet, mehet be a hal, ugye? Hát persze... dettó ugyanarról van szó, csak nem lapos-mintás, hanem kerek, nagyhalszáj-kaliberű golyók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!