Betta mellé kolibrihalak?
A bettám természetéről: Eléggé magának való, lényegében, ha nem én vagyok az akvárium közelében, akkor még annyira se mutatkozik, mint nekem (a háttérben viszonylag sűrű a növényzet, ott szeret bujdosik - vízi petrezselyem).
Amikor beraktam mellé a csíkokat, akkor kb egy 10 perc erejéig időszakosan kergette őket, és azóta nem történt konfrontáció, pedig gyakran cikáznak körülötte, meg ott csücsülnek a növényen a közvetlen közelében.
Az is érdekelne, hogy olvastam, hogy a kolibrihal gyors folyású vizekben él a természetes élőhelyén.
Jelenthet számára nagy traumát, hogy a betta miatt úgy van helyezve a szűrű, hogy ne legyen nagy keringés a vízben?
Azért nem igazán tetszenének az ékfoltos razbórák, mivel kicsit "egzotikusabb" halakat szeretnék. :D
A sziámim is ezen indokból nem a klasszikus, hanem félhold típusú sziámi.
De ha tényleg nem jöhetnek szóba ezek a halak vagy esetleg más különlegesebb rajhal, akkor meggondolom. :)
Razbórához viszonyítva inkább a vörös karcsú díszmárna felé hajlok, amit az első ajánlott, de nála is ahogy nézem ugyanaz a helyzet a hőmérsékletileg, mint a gyöngy dániónál... :)
Ha meg esetleg razbóra, akkor zöldsávos törperazbóra az, ami tetszik közülük.
Van még 1-2 hetem addig, mire eljutok az akvarisztikába, szóval addig átgondolom. :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Elnézést hogy beleszólok, de a betta mellé nem való semmilyen hal.
Max kisebb garnélákkal, csigákkal érzi jól magát.
Végül gyöngy dániók lettek + párduccsík.
Mivel ilyen "kis nyomi" a bettám, így semmi probléma nincsen, kifejezetten jól elvannak, a bettám továbbra is a növényzet sűrűjét élvezi, és inkább etetés időben aktivizálja magát... :D
Amúgy az normális, hogyha tükröt tartok elé, akkor csak megvizslatja nyugodtan magát, és semmi agresszív reakciója nincs rá?
Az is érdekes, hogy a dániók annak ellenére, hogy félénk halaknak vannak mondva, az enyéim eléggé érdeklődőek és nem nagyon ijednek meg tőlem. Persze meglepődnek, hogyha viszonylag gyorsan nyújtom a kezem az üveg felé, de egyből visszarajzódnak.
Kolibrihal túl mozgékony a sziámi harcoshalhoz! Vegyél ancit vagy corydoras-harcsákat! Esetleg még mehet pár neonhal(csoportosan élnek ezek is, mint a corydorasok)!
Nálam egyébként a betta mellet van 2 platty, 2 fekete molly, 4 guppy, 2 karcsú díszmána és neonhalak; valamint 1 anci is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!