Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Betta mellé kolibrihalak?

Betta mellé kolibrihalak?

Figyelt kérdés

A bettám természetéről: Eléggé magának való, lényegében, ha nem én vagyok az akvárium közelében, akkor még annyira se mutatkozik, mint nekem (a háttérben viszonylag sűrű a növényzet, ott szeret bujdosik - vízi petrezselyem).

Amikor beraktam mellé a csíkokat, akkor kb egy 10 perc erejéig időszakosan kergette őket, és azóta nem történt konfrontáció, pedig gyakran cikáznak körülötte, meg ott csücsülnek a növényen a közvetlen közelében.

Az is érdekelne, hogy olvastam, hogy a kolibrihal gyors folyású vizekben él a természetes élőhelyén.

Jelenthet számára nagy traumát, hogy a betta miatt úgy van helyezve a szűrű, hogy ne legyen nagy keringés a vízben?

2017. aug. 9. 04:54
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Azért nem igazán tetszenének az ékfoltos razbórák, mivel kicsit "egzotikusabb" halakat szeretnék. :D

A sziámim is ezen indokból nem a klasszikus, hanem félhold típusú sziámi.

De ha tényleg nem jöhetnek szóba ezek a halak vagy esetleg más különlegesebb rajhal, akkor meggondolom. :)

2017. aug. 10. 21:23
 12/20 Salx Narval ***** válasza:
Esetleg a karcsú razbóra 10-12 db? Tudod az a gond, hogy nem szerencsés dolog úgy párosítani, hogy köztes hőmérsékletű vízben kell éljenek. Biztos, hogy mindkét halfajra rossz hatással lenne túl meleg ill a betta esetében az alsó határértékre beállított vízhőfok. Értem én, hogy 24-28fok közötti értéket írnak a bettának, a kis gyöngyösnek meg 24-26 fokot és ez fedésben van. Most mit mondjak ha annyira tetszik és nem tudlak lebeszélni akkor már inkább a gyöngy dánió mint a kolibri. 25,5 fok alá nem viheted a betta vízét, de 26 fok főlé sem mehet a kis dániók miatt. Szerintem keresgélj még hátha találsz neked tetsző 27-28 fokot kedvelő halakat.
2017. aug. 11. 05:02
 13/20 A kérdező kommentje:

Razbórához viszonyítva inkább a vörös karcsú díszmárna felé hajlok, amit az első ajánlott, de nála is ahogy nézem ugyanaz a helyzet a hőmérsékletileg, mint a gyöngy dániónál... :)

Ha meg esetleg razbóra, akkor zöldsávos törperazbóra az, ami tetszik közülük.

Van még 1-2 hetem addig, mire eljutok az akvarisztikába, szóval addig átgondolom. :)

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2017. aug. 12. 01:18
 14/20 anonim válasza:

Elnézést hogy beleszólok, de a betta mellé nem való semmilyen hal.

Max kisebb garnélákkal, csigákkal érzi jól magát.

2017. okt. 12. 00:33
 15/20 A kérdező kommentje:

Végül gyöngy dániók lettek + párduccsík.

Mivel ilyen "kis nyomi" a bettám, így semmi probléma nincsen, kifejezetten jól elvannak, a bettám továbbra is a növényzet sűrűjét élvezi, és inkább etetés időben aktivizálja magát... :D

Amúgy az normális, hogyha tükröt tartok elé, akkor csak megvizslatja nyugodtan magát, és semmi agresszív reakciója nincs rá?

Az is érdekes, hogy a dániók annak ellenére, hogy félénk halaknak vannak mondva, az enyéim eléggé érdeklődőek és nem nagyon ijednek meg tőlem. Persze meglepődnek, hogyha viszonylag gyorsan nyújtom a kezem az üveg felé, de egyből visszarajzódnak.

2017. okt. 13. 03:46
 16/20 anonim ***** válasza:
milyen a szűrő? ha motoros valószínűleg zavarja az áramlás azért bujkál.
2017. okt. 17. 12:57
 17/20 A kérdező kommentje:
Belső motoros szűrő, de direkt úgy van beállítva, hogy nincs benne nagy áramlás, csak az akvárium azon kis részén, ahol maga a szűrő van.
2017. okt. 17. 21:14
 18/20 anonim ***** válasza:

Kolibrihal túl mozgékony a sziámi harcoshalhoz! Vegyél ancit vagy corydoras-harcsákat! Esetleg még mehet pár neonhal(csoportosan élnek ezek is, mint a corydorasok)!

Nálam egyébként a betta mellet van 2 platty, 2 fekete molly, 4 guppy, 2 karcsú díszmána és neonhalak; valamint 1 anci is

2018. febr. 11. 10:45
 19/20 anonim ***** válasza:
*1 ancistrus is. Meg 2 tűzhasú gőte. Ezek tökéltesen elvannak így a maguk 60 literébe, És a neonhalszaporulatomat eladtam, mert már 20 db volt és az oda sok volt!
2018. febr. 11. 10:48
 20/20 A kérdező kommentje:
Mint írtam gyöngy dániók meg párduccsíkok lettek mellé rakva. :)
2018. febr. 11. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!