Mitől pusztulhattak el a halak?
Mióta vannak meg ezek a halak? Az akvárium bejáratási idejét betartottad? A gömbmoha mellé kellene még növény.
Én ammónia mérgezésre gondolnék, vagy dohányzol mellettük.A képen a kopoltyú lila, meg van nagyobbodva.
Szellőztetni szoktál rendszeresen? A besötétített szobában, a gömbmoha abszolút nem fotoszintetizál, még azt a picit sem, amit eddig.
A Balaton egy természetes élővíz, egy mesterséges akváriummal nem lehet összehasonlítani, semmilyen formában. A jelenlegi hőmérsékletek mellett, a balatoni halaknak is melege van, ők is küzdhetnek oxigénhiánnyal amire, már nem egyszer volt példa, évekkel ezelőtt is, nem csak a Balatonban.
15 guppi 54 literesben? Ammóniamérgezés!
Maximum 10-et szabadna tartani benne, de lehet, még az is sok.
Takarítsd ki teljesen az akváriumot, mert csak tovább mérgeződnek.
Köszönöm mindenki válaszát, az előbb szedtem át minden megmaradt nagyot a kicsi akváriumba pár percre amíg keresek pár nagyobb üveget a takarítás idejére, az időt betartottam, fokozatosan rakosgattam bele a halakat, de ez lett a vége.
Azért is furcsállom, mert az egyik rokonom szintén guppikat tart -tőle is vannak-, de kisebben és többet, mégsem volt soha ilyen baja.
A halak kábé másfél hónapja vannak benne.
Első körben csinálj egy 50%-os vízcserét, szerezz be növényeket, etess kevesebbet.
Egyenlőre ennyit tudsz tenni.
Az 50%-os csere megvolt, viszont utána is elpusztult még két nőstény, ezért inkább kiszedtem a maradékot, mielőtt még nem marad semmi az aksiban.
Persze lehet, hogy annak a kettőnek már eleve túl sok volt, és nem tudtam volna sehogy megmenteni őket, de inkább nem kockáztattam, a meglévőket két csoportra osztva átraktam ideiglenes helyükre, ahol eddig tökéletesen vannak.
Ne szedegesd ki őket. A szedegetéssel stresszesek lesznek, plusz más vízhőfok meg minden, ezzel még a menthetőt sem mented.
50% vízcsere, ezzel hígul a nitrát szint, utána naponta 15% vízcsere, és növényeket szerezz be, a gömbmoha csak dísz. Érdemes biostartot is rakni a vízbe, egy kicsit meggyorsítva a bacik szaporodását.
Egy hetet kellene így végigcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!