Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ti megtartanátok az ajándék...

Ti megtartanátok az ajándék halakat?

Figyelt kérdés
Bocsánat, de nem tudom melyik kategóriába való a kérdésem. Apu héten kapott születésnapjára utólag egy haverjától egy 200 literes teljesen felszerelt akváriumot, benne 2 aranyhal kölyök. Nem tudom hogy kell rendesen mondani mert nem Magyarországon nőltem fel. Végülis lenne hova tenni akváriumot és tápból van elég, de boltba is tudnánk venni. Szeretjük állatokat, de már van 2 kicsi fajta szoba kutyánk és 2 szoba cicánk. Nem bántanák a cicák a halakat ? Meg mi nem terveztünk halat tartani. Apu nem szivesen bántaná meg haverját, de hal elég váratlanul érte.
2017. aug. 3. 19:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ezért mondom, ne találjátok ki magatoktól, hogy mi a jó.

Kérdezni kell. Látod, 3 percen belül engem igazol az élet.

2017. aug. 4. 11:29
 12/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem akarom elvenni a kedveteket az új akváriumkombóról. De eleve meg sem akartátok elsőre tartani. Nincsen tapasztalatotok a halak tartásában. Apukád barátja látszik, hogy konyít hozzá, mert "csak" 2 aranyhalat adott a 200 literhez, ennél többet nem is szabad! Szóval ezt jól tette. De azért ez nem úgy működik, hogy jó, majd adok neki enni valamennyit naponta, és majd elúszkálnak.

Először csak egy akváriumot vállaljatok már be kezdőként! Ha rutinosak lesztek, jöhet a másik.

Ez nem úgy megy, hogy hát így néz ki jól és láttam jó összeállításokat, azt megveszem egy az egyben és jó lesz. Először egy akváriumot tudjatok rendesen ellátni, tisztán tartani, gondozni, foglalkozni vele. Igen, szépek, látványosak, de ha csak ezért akartok ml g többet még nagyobb akváriumba, akkor tényleg adjátok őket tovább, mert nem nektek való. A halakra is ugyanúgy oda kell figyelni, mint a macskára, kutyára. Ha valamit rosszul gondoltok, akkor 2 akváriumban csináljátok rosszul, mindkettőben ugyanazok a problémák lépnek fel. Azért tartsátok őket, mert gondoskodni is akartok róla, ne csak azért, mert beépítve jól mutat a nappaliban.

2017. aug. 4. 11:43
 13/19 A kérdező kommentje:
300 literhez való szűrőt kaptunk, ennyi van ráírva. Nemcsak 60 literes változat van, hanem háromféle. 200 literes akváriumhoz csak elég a 300 literes szűrő. De mindegy, mert nagyobb akváriumot veszünk az aranyhalaknak, másik szűrő is kell. 200 literest sem akarjuk üresen hagyni, hamár van. Tényleg nem terveztünk halakat tartani, de apu még soha nem adott visza ajándékot, főleg nem jó barátnak. Azért gondolta visza adja, mert még nem volt hala és nagyon meglepődött, megijedt. Szép ajándék ez csak problémás. Tanulni kell hozzá. Veszünk szakkönyvet és olvasunk fórumokat, van kiktől kérdezni élőben is. 200 literest lehet jövőre használjuk vagy apu haverja elviszi. Üresen semmiképp nem marad szekrény alján. Hamár ki lett fizetve. Ajándék lényege aranyhal volt egyébként. Ha megtartjuk 200 literest akkor neonhalakat veszünk bele jövőre. Aranyhal mellé más fajtát nem merünk, mert nem vagyunk biztosak benne mit lehet. Mások az igények.
2017. aug. 4. 13:11
 14/19 A kérdező kommentje:
Természetesen nem lakás dísznek tartunk élőlényt, de szerintem nem bűn ha jó helyen van lakásban és látványos. Lehet állatkínzás nélkül is szép eredmény. Akváriumot nemcsak asztalon / földön lehet.
2017. aug. 4. 13:15
 15/19 anonim ***** válasza:

200 litereshez sincsen tapasztalatotok, hofmann tudjátok, hogy egy még nagyobbal elbírtok?

A szokásos, ha lúd, akkor legyen kövér szemlélet. Aztán lehet, hogy a fele akkorával is bajlódnátok.

Nem kell rögtön elsőre profiként viselkedni. Nem szégyen, sőt, teljesen racionális döntés kezdőként annyit vállalni, amennyit teljesíteni tudtok.

2017. aug. 4. 13:25
 16/19 anonim ***** válasza:

Hagyjad, látod, hogy megmagyarázza, a szűrőt is megmagyarázta nyilvánvalót, hiába pofázom neki, hogy tapasztaltabbakra kéne hallgatni. Mint ha a lónak imádkoznál, ők 9 perces tapasztalattal megmondják a tutit.

Majd megtanulják saját (meg a halak) kárán.

2017. aug. 4. 14:07
 17/19 anonim ***** válasza:
az a szűrő sose volt elég 300 literhez. attól ,h apukád ismerősének van akváriuma még nem biztos,h ért hozzá, szted itt hány dilettáns állatkínzó van? még ha nem is szándékosan, de akkor is rosszul tartja az állatot. ők nem olyanok mint a kutyák, macskák nme tudnak jelezni ,h ha szar nekik.
2017. aug. 4. 15:51
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
most olvastam ,h apukád nagyobbat akar nekik és belefolyik a témába. díjazandó, már most jobb akvarista mint a haverja... :)
2017. aug. 4. 15:53
 19/19 patterson ***** válasza:
0%
a szűrő kicsi,min 1000-1200 l/h szűrő kell,mert a gyári adatnak csak a fele igaz,mert töltet nélkül van próbálva..-.
2017. aug. 23. 03:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!