Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért pipálnak a guppik?

Miért pipálnak a guppik?

Figyelt kérdés
Szerintem sacperkb minden rendben van, de valami mégsem, mert ha nem is állandóan, de fel feljönnek pipálgatni. 54 literes az akvárium, a víz teteje fodrozódik rendesen, heti 2x25% vízcserét végzek, mindig mielőtt beadom az új vizet természetesen vízelőkészítőt használok (Aquatan), áramlás van, de nem eszeveszett, nagyobbra nem is akarom mert úgy állítottam be hogy ami még nem zavarja őket, a víz még most nyáron is legmagasabb 26 fokos volt. 1 hím + 3 nőstény guppi van az akvában, meg egy otocinclus. JBL Cristalprofi e 702 külső szűrő, + aquael fan 1 plus a törmelék összeszedése végett, meg ugye vízfelszín mozgatása miatt. Profito megy gyári adagban meg gyári ajánlott easycarbo. A vizem lúgos, 20nk körüli, vagy kicsit keményebb, mást nem nagyon mérek de azt tudom hogy alapból a nitráttartalom magas, 23. Tényleg nem látom hogy miért csinálják :D

2017. júl. 30. 15:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Olyan 0,5-0,6 w/l fényem van, voltak gyorsan növő stemek, de nagyon legatyásodtak, mert olyan komplex tápot használtam, amiben van micro és macro is, (csak gondolom) így a nitrát már az egekbe ment a többi tápanyaghoz képest és ezért satnyultak el. Ezért nem akarok nagyon most egy darabig stemekkel stb foglalkozni, vagyis olyan növények érdekelnek most, amik lassan vagy közepesen nőnek, azoknak elég lenne a jelenleg adott Profito gyári adagban is, nem kéne mellé macrot adnom mert az nagyon bekavarna. Szóval nem az van hogy kevés növényt szeretnék, csak most visszafogottabb fejlődésűeket. A heti két vízcsere meg hát elvileg ennyi kell egy kisméretű akváriumban nem?
2017. júl. 30. 18:54
 12/17 A kérdező kommentje:
De most jelenleg valóban kevés a növény, valamikor jövőhéten veszek még, de mostanában túl sok kudarc ért úgyhogy legközelebb akkor tartok gyorsan növő gazokat amikor majd mérni is tudok hellyel közzel. Gondolom azt meg ha sok a profito látni majd alga vagy valami formájában, a carbo-t nem tudom, ilyen körülmények között el is hagyhatom?
2017. júl. 30. 18:57
 13/17 A kérdező kommentje:
Ja, és ahelyett a szat helyett jó a purigen is? Vagy az totál más?
2017. júl. 30. 18:59
 14/17 anonim ***** válasza:

Valamivel másabb, úgy tudom a komplexebb, más anyagokat is megköt, de a nitrátot is, csak nem tudom, milyen mértékben.

A purigen is regenerálható.

2017. júl. 30. 19:17
 15/17 Platypus ***** válasza:

A purigen egyáltalán nem jó neked. Semennyire sem köti a nitrátot, hanem nagy szerves molekulákat szed ki. Ezek később nitráttá alakulnának, de mivel megköti őket a purigen, ezért közvetve csökken a nitráttermelődés - de magával a nitráttal semmi sem történik.

A meglévő tápozásod mellé is kéne extra foszfát, ha már easy life, akkor annak a fosfo terméke. A liebig-elv alapján addig nem fogják a növényeid hatékonyan csökkenteni a nitrátot, amíg minden mást nem pótolsz mellé.

2017. júl. 30. 20:08
 16/17 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm mindenkinek a segítséget!
2017. júl. 30. 20:25
 17/17 Salx Narval ***** válasza:
A cserének szánt vizet is kezeld vele. Növénynek a tüskéshínárt javasolnám. [link]
2017. júl. 31. 03:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!