Mi a véleményetek a gyűrűs kútból való vizzel történő akváriumindításról?
450 literes akváriumot szeretnék indítani és elgondolkoztam, hogy kút vízzel indítom. A kút Budapest 18 kerületében van, nincs mezőgazdasági permetezés a közelben. (Itt mindenhol nitrátos a talajvíz) Kíváncsiságból megnéztem a vizet JBL Easy 6 az 1 ben teszttel.
Az értékek ezek lettek:
NO3 150mg/l
NO2 0 mg/l
GH 21°d plusz
KH 10°d
PH 7,6 és 8 között
CL 0 mg/l
A szűrő majd egy bluextrem 1500 külső szűrő lesz, amihez adtak baktériumkultúrát is.
Most hogy mennyi hal lesz benne, azt nem részletezem, mert csak a vízre vagyok kíváncsi.
Ha ez nem elírás, akkor nem jó.
Ez nem nitrátos,, hanem NITRÁTOS!!!
Kb az egytizede lenne a plafon.
Ja, és kútvíz esetében a nehézfémek is problémásak lehetnek, erre meg nem terjed ki a teszt.
Ha van vezetékes víz, akkor semmi sem indokolja a kútvíz használatát. Gyakorlatilag csak ellene vannak érvek.
Növényeket szoktál vele locsolni?
Azok hogy viselik?
Mert elvileg azok szeretik a nitrátosabb vizet, de ez tán még a növényeket is kiégeti.
Az akváriumvíz jó növényeket locsolni, az tuti, de mondom, ott egészséges esetben 10-15, max 20 mg/l a nitrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!