7,5 hónappal ezelőtt vettem 4db nőstény mexikói kardfarkú halat, és azóta mintha átalakultak volna hímmé. Lehet, hogy még kiskorukban nem fejlődtek ki az ivaraik?
Figyelt kérdés
Az állatkereskedésben direkt 4 nőstényt kértem, hogy az akváriumomban 1 hímre 4 nőstény jusson. De azóta 1 szinte teljesen, három még csak a kezdődő státiumban olyan mint a hím. Tudom, hogy a nőstény xifó átalakulhat hímmé, hogyha túl sok lány van a populációban, de mind a 4 miért alakulna át??????2017. júl. 12. 13:52
1/4 anonim válasza:
Pontosan mik a változások?
Nem hiszem, hogy csak úgy átalakulna hímmé az összes.
2/4 anonim válasza:
Egyes fajoknál a nőstények átalakulhatnak hímekké, a xifó pont nem ilyen. Náluk az áll fent, hogy nagyon sokáig (évekig) nem fejlődnek ki teljesen a fiatal hímek és nősténynek tűnnek, csak egy idő után "alakulnak" hímmé látszólag, de a valóságban mindvégig azok voltak.
Én pont ma vettem egy hímet és két nőstényt, és pont ez a galiba elkerülése végett olyan nőstényeket választottam, amelyeknél már látszik a vemhességi folt, így nem lehetnek rejtett hímek.
3/4 A kérdező kommentje:
Elkeskenyedett a testük, de azért még meg van az a dagi nőstény forma.
És a legszembetűnőbb, hogy a farokúszójuk alja megnyúlik.
2017. júl. 13. 09:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!