Miért nem bírom kikeltetni a sórákot?
Figyelt kérdés
Ok, sera artémia mixem van, tudom hogy nem a legjobb, nade nehogy már 0% legyen a kelési arány.
Műanyag palackban próbálkoztam, 27 fokos vízben, világítottam is. Erős levegőztetés mellett.
Sót nem tettem a vízbe, mert ez a mix elvileg tartalmazza. Ez lehet a gond?
2017. júl. 6. 12:11
11/15 A kérdező kommentje:
Igen, én is olvastam. De mi a fenét csináljak annyi artémiával? Azonkívül fél liter vízben a légpumpám nem "erős levegőztetést" produkál, hanem konkrétan az összes petét felkúrja a flakonra.
2017. júl. 7. 20:49
12/15 Platypus válasza:
Keverj sós vizet külön, 1 liter vízhez 30 gramm konyhasó kell. Majd ebbe rakj pár csipetnyit a keverékedből.
13/15 A kérdező kommentje:
Na, ezt akkor holnap kipróbálom, köszi a tippet!
2017. júl. 7. 21:24
14/15 Salx Narval válasza:
Hát akkor megvan a probléma.:D Ilyen esetekben pótolni kell a sót. Még egy tanácsot adnék, először a petéket tedd a keltetőbe és önts rájuk pár csepp vizet épp, hogy csak nevesek legyenek, egy óra áztatás elég ahhoz, hogy megszívják magukat vízzel és nehezebb legyen a súlyuk. Amikor feltöltöd a keltetőt nem a víz tetején fognak lebegni, hanem elmerülnek és levegőztető nem tolja fel őket az edény falára ahol kevés az esélye, hogy kikeljenek mert sok az edény falához tapad és nem éri rendesen a víz. A sórák petéket mindig érdemes beáztatni keltetés előtt, az is elég ha nedves ruhába csomagolod és hagyod ázni egy órácskát. A kelésidő is lerövidül, mert a megpuhult burokból hamarabb kitörnek.
15/15 A kérdező kommentje:
Megfogadom, köszi!
2017. júl. 8. 20:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!