Mivel érhetek el blackwater hatást?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy blackwater akváriumot, de az az érzésem bármit belepakolok nem lesz olyan tea színű a víz, nem akarok én full fekete vizet, csak épp egy kis színt. Jelenleg van benne egy 25-30 cm-es mangrove gyökér, egy kis belső szűrőbe sera super peat tőzegkivonat, bükkfa és tölgy levelek és még sera blackwater aquatant is használok. Igazi elszíneződést csak a blackwater aquatan után látok de utána másnap már kb semmi. Ezek az elemek amúgy mind most kerültek bele az akváriumba egy hete sincs, több idő kell, hogy ezek elkezdjék színezni a vizet? Legyek türelmesebb? A szűrőben nincs aktív szén fogalmam sincs mitől tűnik el a víz elszíneződése, Vagy hogy ezek az elemek (mangrove, levelek, tőzegkivonat ) miért nem színezik a vizet,.mikor kellene2017. jún. 25. 01:04
1/6 Salx Narval válasza:
Tegyél bele egy fél marék égertobozt kb 10db. Érdemes keresni egy fát és szedni egy két zacskónyit tartalékba. Ősszel fekete dió héjat is lehet használni, vigyázz mert a kezedet is elintézi, kell hozzá egy gumikesztyű.:D Csinálhatod azt is, hogy egy palackot töltesz fel égertobozzal, vagy fekete dió héjjal és feltöltöd vízzel így egy töményebb oldatot kapsz és ezt használod. Én egy zacskóba szoktam tenni és beleteszem a szűrőbe, vagy közvetlen az akváriumba. Érdemes fekete hátfalat használni.
2/6 anonim válasza:
Tebang levél nálunk szépen színez.
3/6 A kérdező kommentje:
De azon gondolkodom, hogy akkor kell valami legyen valami ami kiszűri a barnaságot...de nem tudom mi lehet, a teabang levelet még kiprobálom.
2017. jún. 25. 13:37
4/6 anonim válasza:
A bükkre ne számíts, az nem színez, viszont a többihez képest nehezen bomlanak a levelei.
Égertoboz jó ötlet és a házi "blackwater extract" is.
5/6 anonim válasza:
Lehet kevés a színezőanyag és elveszik az akvárium vízében mondjuk amit a fák színeznének. Nekem akkor lett egy kicsi színe az akváriumnak amikor több fát raktam bele. Az előttem szólók már leírták mivel lehet akkor színezni ha ez sem válik be mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!