Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kibír így egy napot a tavi...

Kibír így egy napot a tavi aranyhal?

Figyelt kérdés
Nagyszüleimnek szeretnék ajándékba venni tavi aranyhalat a kerti tavukba ( van már nekik benne de a vízmennyisége lehetővé teszi, hogy több is legyen) viszont csak vasárnap lesz a családi ünneplés és csak akkor tudom nekik odaadni viszont holnap már meg kéne vennem. A kérdés az,hogy ha ma teletöltök neki egy kb. 15 literes, tiszta lavórt vízzel abban kibír-e 24 órát?Imádják az aranyhalakat, ezért szeretném mindenféleképpen ezt, mert ez az egyetlen, aminek még örülnének ebben az életben.
2017. jún. 16. 19:01
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Az lemaradt,hogy a klóros csapvíz miatt gondoltam,hogy ma töltöm ki a vizet és holnap raknám bele csak a halakat.
2017. jún. 16. 19:03
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Kellene neki egy légpumpa legalább főleg ez a meleg miatt, az aranyhal hideg vízi hal és a melegben az amúgy meleg vizet kedvelő halaknak is hamar oxigénhiánya lesz mert kevesebb a vízben az oldott oxigén.

Én nem merném mondani hogy jó neki, de ezek a halak nagyon szívósak, ha kibírták az évtizedeken keresztül sztereotípiák miatt hajszolt gömbakváriumokat hónapokig szenvedve, akkor csak kibír egy lavórban egy éjjelt.

Az pedig jó ötlet hogy ma töltsd fel. Ha meghozod zacsiban a halat rakd a vízbe zacskóstul, és csak fél óra múlva engedd a vízbe miután kiegyenlítődött a hőmérséklet a zacskó vizével.

2017. jún. 16. 19:22
 3/11 anonim ***** válasza:
Miért ne bírna ki 24 órát ? Egyik haverom aranyhalai 18 literes akváriumban élnek 2 éve. Majd talán Karácsonyra vesznek 100 - 200 literest.
2017. jún. 16. 19:35
 4/11 A kérdező kommentje:
Oxigénhiány, helyhiány, kevés víz v mittomén. Nagyszüleim a halimádók, én is szeretem őket csak jól tartani annyira körülményes,hogy nem kéne így nem is tartok meg nem bújom a szakirodalmat de nem akarok kinyírni egyet sem vagy szenvedtetni, mert azt nagyon rosszul viselném
2017. jún. 16. 20:41
 5/11 A kérdező kommentje:
Első! Köszönöm a tanácsot erre pl. pont nem gondoltam volna,hogy a hőmérsékletváltozás is egyfajta sokk nekik. Szerencsére nálunk a lakásba nincs dögmeleg meg nem rakom ki őket spontán megsütni szerencsénkre sok a félárnyékos hely szóval mindenképp olyan helyre rakom ahol nem halászlé készül belőlük. :D
2017. jún. 16. 20:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szívesen!

Egyébként nem is gondolnád hogy már a 25 fokos víz is sok az aranyhalnak, nekem meleg vizet szerető halaim vannak és ennyire van állítva a hőmérséklet, de ahogy felmelegszik a szoba felmegy a víz is 1-2 fokot, már akkor látom hogy melegük van. Egyébként így nyáron egy szobában simán van ilyen meleg, azért mondtam hogy lehet még a 25 is sok neki.

De amúgy szerintem ezt az egy napot kibírja, maximum csinálhatod azt hogy megveszed holnap délelőtt, délben (nem tudom meddig van nyitva a boltotok) berakod a lavórba és este cserélsz rajta fele vizet (de azt is állott vízzel), így nem szabad bajnak lennie, másnap pedig már viheted a nagyszüleidnek.

2017. jún. 16. 21:03
 7/11 A kérdező kommentje:

Nálunk mindig max. 20 fok van :D. Nagyon remélem sikeres lesz ez a küldetés. Esetleg még arra gondoltam,hogy vennék vízkezelőt,ami tartalmaz B vitamint is a stressz miatt. A Tetra Aquasafe egész jókat ír.

[link]

2017. jún. 16. 21:41
 8/11 A kérdező kommentje:

Uppsz, elrontottam a linket.

[link]

2017. jún. 16. 21:43
 9/11 Salx Narval ***** válasza:
Ne felejtsd el, hogy akkor is szükséges a hőmérséklet kiegyenlítése amikor majd a tóba engeditek.
2017. jún. 17. 01:32
 10/11 Platypus ***** válasza:
Inkább vegyél antiklórt. Ha esetleg túlmelegszik a vize, friss csapvíz hozzáadásával tudsz rajta hűteni.
2017. jún. 17. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!