Nagy víztömeg esetén hogy oldjátok meg a heti-kétheti 20-30%-os vízcserét?
Ha jól számoltam nettó víztömeg alapján 45 litert kéne cseréljek hetente vagy kéthetente az akváriumban. Húsz literes vödörből van kettő, régi akváriumnál úgy csináltam hogy egyikbe ment a koszos víz, másikban állt a tiszta így pont ugyanannyi vizet tudtam cserélni mint amennyi félre lett téve állni.
Az álló víz így is útban van sokszor így nehézkes lenne megoldani több vödörnyi állóvíz elhelyezését. Tudom hogy vannak víz előkészítő szerek, de nem szeretném őket használni csak vészhelyzetben, amikor sos-ben kellene a cserevíz.
Arra gondoltam, hogy mi lenne ha úgy oldanám meg ekkora vízmennyiség cseréjét, hogy egyik nap cserélek húsz liter vizet, félrerakok állni megint ennyit, és azt következő nap cserélem, így gyakorlatilag két nap alatt végzem el az egész vízcserét. Mennyire reális elképzelés ez? Vagy így nem lehet? Ti hogy oldjátok meg?
vízelőkészítő, nem kell várni így semmit. a pihentetéssel mellesleg a nehézfémek nem távoznak. pl;vas
ha nem szeretnéd használni őket akkor vegyél egy hordót.
Nálam van 4 db 30 literes meg egy 120 literes hordó. Az egyik kicsibe engedem le a vizet akár többször is, a többiből meg visszatöltöm. A 120-ast csak nagyon ritkán használom.
Ha nem a pincében lenne az RO készülék, és nem onnan kellene felcipelnem a lágy vizet, hanem simán csak csapvizeznék, akkor nem hordóznék, hanem egyből slaggal tölteném fel az akváriumot a hálózatról, egy kis C vitaminnal meg semlegesíteném a klórt. De lehet még azt se, mert szerencsére nálunk sosincs klórszaga a víznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!